Prinses Alexia 10 jaar | De Oranjes

vrijdag 26 juni 2015

Prinses Alexia 10 jaar

Prinses Alexia viert vandaag haar 10e verjaardag!
Foto: © Jeroen van der Meyde/RVDDe prinses, die qua uiterlijk veel op haar moeder lijkt, is vernoemd naar haar vader, Koning Willem-Alexander. Tien jaar geleden werd Máxima om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, waar Alexia later die dag, om 14.41 uur geboren werd. Alexia heeft zich tijdens de momenten dat we haar zagen laten zien als een bescheiden maar grappig meisje, met af en toe leuke uitspraken. Tijdens fotosessies laat ze duidelijk merken dat ze blij is dat het afgelopen is. "Eindelijk, eindelijk!" klonk het in december in Argentinië. Een paar jaar geleden maakte ze de gevatte opmerking "Nu de mannen alleen!" nadat fotografen alleen maar foto's van Máxima met haar dochters wilde maken, en Willem-Alexander er een beetje voor niets bij stond.

Door haar oudere zus Amalia die graag op de voorgrond treed, staat Alexia altijd automatisch in de schaduw. Vroeger kroop ze verlegen tegen haar moeder aan, terwijl haar zusjes wel van de media aandacht lijken te genieten. Ook op Koningsdag was te zien dat Alexia het helemaal niet prettig vind om in de belangstelling te staan. Ze had veel last van zenuwtics. Achter de schermen blijkt ze echter graag op te treden; ze houdt van zingen en pianospelen. Sportief is ze ook. Net als haar zussen zit Prinses Alexia op hockey en paardrijden. Ook heeft ze enkele jaren aan judo, ballet en tennis gedaan.

Na dit weekend moeten Prinses Alexia en haar zussen nog twee weken naar school. Op 10 juli is er dan nog die 'vervelende fotosessie' waarna het écht vakantie is. Na de zomervakantie gaat de prinses al naar groep 7 van de Bloemcampschool.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie log voor onze jarige Alexia. 10 jaar alweer. Dank je wel voor je lieve reacties Vivian. Ik besef nu weer even hoe groot het voorrecht is dat ik zo vaak naar de dierentuin kan. Al moet het dan aangepast omdat ik niet alles kan, dat is het ergste niet, als ik maar niet zo triest ben. Ook voor jou probeer ik mijn foto's te blijven delen. Groetjes van Jenny

    BeantwoordenVerwijderen