Koningin Máxima in New York voor de VN | De Oranjes

vrijdag 5 juni 2015

Koningin Máxima in New York voor de VN

Aansluitend op het staatsbezoek aan Canada en het officiële bezoek aan de Verenigde Staten, was Koningin Máxima in New York in het kader van haar VN-functie. 
Foto © RVD


Donderdag sprak de Koningin met de leden van de 'Group of Friends of Financial Inclusion' over het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Deze informele 'vriendengroep' van 32 landen zet zich in om inclusieve financiering deel uit te laten maken van de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in de Post-2015 agenda. Traditiegetrouw werd er weer een groepsfoto gemaakt. In een toespraak liet Máxima weten dat ze sinds de vorige vergadering van een jaar geleden is blijven pleiten voor een grotere 'financiële inclusie' in landen als India, China en Myanmar waar ze op bezoek was. Het succes van financiële inclusies is volgens de Koningin grotendeels te danken aan de 'Group of Friends of Financial Inclusion'. Ze bedankte hen dan ook nogmaals voor alle inspanningen, steun en inzet. Ook vandaag had Koningin Máxima nog enkele diverse interne besprekingen bij de VN.


Kleding
Gisteren droeg Koningin Máxima een bekende witte jurk met gaatjes van NATAN. Vorig jaar juli droeg ze de jurk ook al in Turkije. Vandaag had ze een oranje blouse aan, gecombineerd met bruine rok en witte omslagdoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten