Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix bij uitreiking Zilveren Anjers | De Oranjes

dinsdag 16 juni 2015

Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix bij uitreiking Zilveren Anjers

De uitreiking van de Zilveren Anjers wordt jaarlijks gedaan door Prinses Beatrix. Haar zoon, Koning Willem-Alexander was nu ook bij de uitreiking aanwezig om een jubileumboek in ontvangst te nemen. 

Voor Beatrix de tiende keer
Al voor de tiende keer reikte Beatrix vandaag de Zilveren Anjers uit in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Maar de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaan al sinds 1950. Tot zijn dood in 2004 heeft Prins Bernhard de anjers uitgereikt. De vrijwilligers die dit jaar de Zilveren Anjer hebben gekregen zijn Herman Lubberding, Hib Anninga en Millicent Smeets. Lubberding is al meer dan vijftig jaar actief als archeoloog in Deventer. Hij was betrokken bij meer dan zeventig opgravingen.Anninga is de grondlegger van een beeldenpark in Zwolle. In het park worden jaarlijks exposities gehouden. Volgens de jury heeft het park zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een invloedrijke en toegankelijk plek van hedendaagse beeldhouwkunst. Millicent Smeets zet zich al jaren in voor kunst en cultuur op Curaçao. Ze organiseert onder meer concerten en zit in het bestuur van verschillende organisaties die zich bezighouden met het behoud van cultureel erfgoed.

Jubileumboek Prins Bernhard Cultuurfonds
Nadat de prinses de Zilveren Anjers had overhandigd was het de beurt aan Koning Willem-Alexander om het podium te betreden. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds nam hij het lustrumboek 'Een Mecenas van Belang' in ontvangst. In Een mecenas van belang wordt een historisch overzicht gegeven van het werk van het Prins Bernhard Cultuurfonds als breed georiënteerde cultuurfinancier en de betekenis onderzocht van het fonds voor de filantropische en culturele sector.Kleding 
Prinses Beatrix droeg een lichtblauw pakje met opvallende accenten zoals aparte mouwen met motief, waardoor het net een cape lijkt. Ook prijkt er op het midden van het pakje een strik. Koning Willem-Alexander droeg een zwart pak met één van zijn favoriete blauwe stropdassen.

1 opmerking:

  1. de kleding van de prinses was een gedicht en wat heeft zij een warme uitstraling. Je kon bijna voelen dat de prijsuitreiking haar echt blij maakte in het video verslag van Frank Buis. Leuk dat er nu wat meer beelden zijn-de NOS knipt het altijd heel kort achterelkaar.

    BeantwoordenVerwijderen