Koningin Máxima bij huwelijk Zweedse Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist | De Oranjes

zondag 7 juni 2015

Koningin Máxima bij huwelijk Zweedse Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist

Koningin Máxima, die opnieuw een drukke week tegemoet ziet, zal op zaterdag 13 juni één van de gasten zijn op het huwelijk van Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist van Zweden.


De Koningin heeft (na twee weken Canada en Verenigde Staten) deze week in eigen land weer een drukke agenda. Op 10 juni is ze (met haar dochters) aanwezig bij het eindconcert Kinderen Maken Muziek, op 12 juni opent ze de nieuwe huisvesting van het Juliana Kinderziekenhuis én spreekt ze bij het congres van de PO-Raad 'Kennis voor Morgen'. Op de ochtend van het Zweedse huwelijk is ze zelfs nog in Zeewolde om een Scoutinglandgoed te openen. Aangezien het huwelijk van Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist pas om 16.30 uur begint in Stockholm, is het voor Máxima haalbaar daar na de opening van het Scoutinglandgoed 'even' naartoe te vliegen. De Koningin is niet, zoals bij veel andere huwelijken in het verleden, in het gezelschap van haar man. Het is namelijk niet gebruikelijk dat staatshoofden huwelijken bijwonen. Koningin Máxima heeft inmiddels veel Koninklijke vrienden, waaronder de Belgische Koningin Mathilde - die ook zonder man komt - dus zal ze zich prima vermaken.

Na het huwelijk in de Slotkerk zal Koningin Máxima ook dineren in Vita Havet, de witte zaal van het Koninklijk Slot. Aansluitend zal er daar ook gefeest worden met alle gasten.

1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd naar het huwelijk en hopelijk krijgen we van jouw ook weer een mooi verslagje. En leuk dat Maxima bij het huwelijk zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen