Koningin Máxima bij eindconcert 'Kinderen Maken Muziek' | De Oranjes

woensdag 10 juni 2015

Koningin Máxima bij eindconcert 'Kinderen Maken Muziek'

Koningin Máxima was vandaag aanwezig bij het eindconcert van het programma 'Kinderen maken Muziek' in de Jaarbeurs in Utrecht. Tevens werd bekend dat Koningin Máxima vanaf heden erevoorzitter is van het nieuwe Platform 'Ambassadeurs Muziekonderwijs'.
Een sprookje uit een sprookje
'Muziekkoningin' zou wel eens een term kunnen zijn waarmee Koningin Máxima de geschiedenisboeken ingaat. Sinds ze op haar verjaardag in 2011 het initiatief 'Kinderen maken Muziek' lanceerde, zijn er heel veel kleine muzikanten in ons land bij gekomen. School wordt net even wat leuker als er ook muziek gespeeld kan worden. Máxima's bedoeling was dat zoveel mogelijk kinderen de kans kregen om een muziekinstrument te bespelen, én om dat samen met anderen te doen. Inmiddels zijn al 15.000 schoolkinderen bereikt. Sinds 2011 gaat Máxima ook regelmatig langs scholen om daar muzieklessen of miniconcertjes bij te wonen.
In de Jaarbeurs waren vandaag maar liefst bijna 2000 schoolkinderen uit heel Nederland aanwezig om hun concert aan Koningin Máxima te laten horen. Met elkaar voerden ze met muziek en zang een speciaal geschreven sprookje op. Koningin Máxima raakte er ontroerd van. "Ik speelde al langer met dit idee. Ik was er lang mee bezig" zei de Koningin na afloop over haar initiatief wat dus ook een beetje als in een sprookje is uitgekomen. "De veertigste verjaardag was een goed moment om het plan in daden om te zetten. Ik houd van muziek"aldus Koningin Máxima, die zelf thuis gitaar speelt. "Met Kinderen maken muziek zijn 15.000 leerlingen bereikt, maar dat is lang niet voldoende. Er is nu een platform gevormd dat ervoor moet zorgen dat zoveel mogelijk scholen en kinderen met muziek aan de slag gaan." 

"Muziek maakt kinderen blij"
Het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs staat los van het Oranje Fonds. In het comité zijn muzikanten, gemeenten, provincies, scholen, kunstcentra, de publieke omroep en opleidingsinstituten als de pabo's en de conservatoria verenigd. Koningin Máxima is de erevoorzitter. Samen gaan ze er voor zorgen dat muzieklessen een vast onderdeel gaat worden in het basisonderwijs. "Muziek maakt kinderen blij, en samenspelen is goed voor kinderen" aldus de Koningin. Koningin Máxima hoopt dat de komende vijf jaar zo'n beetje alle kinderen bereikt kunnen worden. Ze kreeg massaal steun van de aanwezige jeugd toen ze hun vroeg: "Willen jullie dat alle Nederlandse kinderen muziekles krijgen op school?" Dat wilde iedereen.

Erevoorzitter Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs
In haar functie als erevoorzitter van het platform zal Koningin Máxima aandacht vragen voor het belang van muziekonderwijs voor kinderen. Koningin Máxima zal als speciaal adviseur optreden richting het platform en met belanghebbenden spreken over de belangrijke functie van muziekonderwijs voor kinderen op de basisschool en welke stappen er nodig zijn om dit te realiseren. Een tijdje geleden kwamen de ambassadeurs al eens samen op Paleis Noordeinde, waar deze groepsfoto werd gemaakt.


Kleding 
Koningin Máxima was weer geheel in het nieuw. Ze droeg een top met roze bloemen met broek (oversized short in zijden satijn) uit de lente/zomer collectie van NATAN.

1 opmerking:

  1. ik vind de kleuren wel mooi, maar hou niet van zo'n wijde tuniek en de broek doet al helemaal niets voor d'r. Trouwens wel heel mooie schoenen

    BeantwoordenVerwijderen