Koninklijke familie bij herdenkingsdienst Prins Kardam van Bulgarije | De Oranjes

maandag 8 juni 2015

Koninklijke familie bij herdenkingsdienst Prins Kardam van Bulgarije

In Madrid vond vanavond een herdenkingsdienst plaats voor de in april overleden Prins Kardam van Bulgarije. Namens Nederland waren Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prinses Laurentien aanwezig.
De Nederlandse Koninklijke familie is altijd goed bevriend geweest met de in Spanje woonachtige Koninklijke familie van Bulgarije. Kardam - zoon van de ex-Koning van Bulgarije -raakte op 15 augustus 2008 samen met zijn vrouw Miriam betrokken bij een ernstig auto-ongeluk nabij zijn woonplaats Madrid. De prins liep onder meer ernstig hoofdletsel op, en is daar nooit meer van hersteld. Na jaren coma overleed hij op 7 april op 52-jarige leeftijd.

Sinds ook Prins Friso na een ski-ongeluk in coma lag en aan de gevolgen daarvan overleed, zijn de banden met de Bulgaarse Koninklijke familie nog hechter geworden. Voor Prinses Beatrix was het dan ook extra emotioneel en herkenbaar om opnieuw geconfronteerd te worden met zo'n jong overlijden. Huilend omhelsde ze ex-Koning Simeon, de vader van Kardam. Ook een groot deel van de Spaanse Koninklijke familie woonde de herdenkingsdienst in de San Jerónimo el Real-kerk bij. Verder ontbraken ook Prinses Irene van Griekenland en de Portugese troonpretendent Dom Duarte niet.

Kleding 
De Oranjes waren uiteraard in het zwart gekleed. De Koning droeg een zwart pak met zwarte das, Koningin Máxima had de zwarte jurk aan die ze ook droeg op de begrafenis van Prins Friso. Prinses Beatrix droeg een bekend pakje dat ze ook al eens op dodenherdenking droeg, en Laurentien had een zwart kanten jurkje met bolero aan.

5 opmerkingen:

 1. Geweldig hoe ze elkaar gesteund hebben en nog doen. En ja, zo worden ze opnieuw geconfronteerd met het gemis van prins Friso. bij deze erg veel, sterkte voor beide families.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeffrey, zoon van anja10 juni 2015 om 07:34

  Mooi om te zien hoe ze elkaar steunen en dat ze dat in de toekomst ook mogen doen, net zoals wij dat nu nog doen, want een vader verliezen is erg heftig en moeilijk, ook al is het voor ons alweer 7 jaar geleden; het is en blijf moeilijk. erg veel sterkte voor beide families
  groetjes Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit verslag toont weer aan, dat royalfanvivian meer stijl en pieteit kent, dan menig ander. Neem de headline van rtl boulevard en je kunt denken, dat prinses Beatrix anders geen emoties kent. Gewoon dom, wat daar stond en hier - van ouds - prima en gevoelig geschreven. BEDANKT voor je goede werk - hoor. Mag ook wel eens geschreven worden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Susann, daar sluit ik me bij aan, Ze verricht goed werk met haar verslagen of het nu om een emotionele bijeenkomst gaat of een erg strak programma; kortom ze weet de juiste woorden te vinden. Ik kom graag naar haar site en hopende kunnen we nog lang van haar genieten.

  BeantwoordenVerwijderen