Koning Willem-Alexander bezoekt Joint Sigint Cyber Unit | De Oranjes

donderdag 31 maart 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Joint Sigint Cyber Unit

Koning Willem-Alexander bracht vanochtend een bezoek aan de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU), een samenwerkingsverband tussen de AIVD en MIVD, in Zoetermeer. 
 Foto: © AIVDHet werkbezoek maakte weer deel uit van de reeks 'ministerbezoeken'. Dit keer was het minister Plasterk die een deel van 'zijn werkterrein' liet zien. De Koning en minister Plasterk spraken met medewerkers over een onderzoek naar een jihadistisch netwerk en de bijdrage van JSCU aan een dergelijk onderzoek. Daarbij kwam onder meer naar voren welke dilemma's en keuzes een rol spelen. Bij het gesprek kwamen de juridische aspecten, de rol van JSCU en technische bronnen als Sigint aan bod. De JSCU is gespecialiseerd in Signals Intelligence (Sigint) en Cyber.
Foto: © AIVD

Sigint omvat inlichtingen die worden verzameld uit (tele)communicatie. Cyber is een verzamelnaam voor verschillende activiteiten die te maken hebben met computernetwerken en datastromen. De Koning en de minister spraken aansluitend over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, die het Kabinet dit jaar in zal dienen bij de Tweede Kamer. Tijdens dit gesprek kwamen onder andere de dilemma's bij interceptie van telecommunicatie en bij het waarborgen van privacy aan bod.

Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een grijs krijtstreep pak en een blauwe stropdas.

1 opmerking:

  1. mooi pak wat hij aanhad, maar het mag wel wat ruimer zitten of als 2e tip, afvallen, dan past heer wat beter.

    BeantwoordenVerwijderen