Koning Willem-Alexander geeft startsein tiende editie Burendag | De Oranjes

vrijdag 19 juni 2015

Koning Willem-Alexander geeft startsein tiende editie Burendag

Koning Willem-Alexander was vandaag in Harderwijk. Niet om daar het dolfinarium te bezoeken, maar om nu alvast het startsein te geven voor de tiende editie van Burendag.

"Burendag is zo bijzonder dat het gewoon normaal moet zijn"
Burendag wordt ieder jaar georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. De tiende editie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 26 september. Om extra aandacht aan dit jubileum te besteden, werd er nu alvast een startsein gegeven. Het is dus de bedoeling dat wijkbewoners de komende periode van alles gaan organiseren om op 26 september een extra groot feest te geven. "Burendag is zo bijzonder dat het gewoon normaal moet zijn", aldus de koning. Eind september, wanneer mensen terug zijn van zomervakantie, is het een goed moment om kennis te maken en 'herkennis' te maken met de buren, zo zei hij. Als je niet in een rijtjeshuis woont, maar afgelegen van andere mensen, kun je dat natuurlijk allicht zeggen. Niet iedere Nederlander heeft zin in een barbecue, gezamenlijk ontbijt, sport - en speldagen, maar het Oranje Fonds blijft er op hameren dat dit juist wel goed is.

Mini-burendag
De Koning gaf het startsein voor de tiende editie bij Stichting ZorgDat, waar het nu al een beetje Burendag was. In het Wijkontmoetingscentrum van de stichting waren veel mensen aanwezig. Koning Willem-Alexander dronk ook een bakje koffie mee en sprak met kinderen die aan het kleuren waren. Voorafgaand aan de komst van de Koning ontsnapte een aantal wijkbewoners aan een mogelijk ongeluk toen de wind de boven een muziekpodium aangebrachte lichtinstallatie omverblies. De gitarist van de muziekband liep een schram op, maar de palen van de installatie scheerden rakelings langs een paar toeschouwers. Koning Willem-Alexander kwam hen even later een hart onder de riem steken. Gelukkig was het goed afgelopen, vertelden ze hem.

Kleding
De Koning droeg een donkerblauw pak met beige stropdas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten