Gravin Eloise gaat naar het Maerlant Lyceum | De Oranjes

donderdag 25 juni 2015

Gravin Eloise gaat naar het Maerlant Lyceum

Gravin Eloise, de oudste dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentien begint na de zomervakantie op het Maerlant Lyceum in Den Haag.

Foto:© Prins Constantijn
Een tijdje gingen er geruchten dat Eloise, net als haar nichtje Amalia naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet zou gaan. Bovendien heeft hier haar moeder, Prinses Laurentien, ook op school gezeten. Het Maerlant liet weten dat Eloise de school heeft uitgekozen omdat het onderwijsaanbod en de sfeer haar het meest aanspraken. Gravin Eloise, die sinds 8 juni 13 jaar is, is geen brugpieper meer, dus zal ze instromen in de tweede klas. Waar haar broertje Claus en zusje Leonore naar school gaan is nog niet bekend. Misschien wordt dat ook wel nooit bekend, aangezien we ook nooit geweten hebben op welke Brusselse school de kinderen zitten/zaten.

Deze zomer verhuist het gezin van Prins Constantijn naar Den Haag.

14 opmerkingen:

 1. Had dit niet verwacht... Zouden ze bang zijn dat ze minder aandacht krijgt / aandacht naar Amalia en ouders gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De school van Amalia heeft natuurlijk ook alleen maar een gymnasium, dus misschien zit Eloise wel op de Havo of VWO?

   Verwijderen
  2. Het zal er wellicht ook vanaf hangen welke school het beste aansluit op wat ze in België gehad heeft. Geen idee hoe de niveaus e.d. van middelbare scholen daar geregeld zijn.
   Overigens: als Amalia zelf haar school mag kiezen, waarom zou haar nichtje haar in die keuze dan moeten volgen? Amalia's keus is toch niet zaligmakend voor iedereen? :-D Laat Eloise gewoon zelf kiezen met haar eigen ouders!
   Verder is het nog helemaal niet gezegd dat ook Alexia en Ariane naar het Sorghvliet gaan. Als Alexander en Maxima hun dochters gelijk willen behandelen, zullen ze de twee jongsten ook zelf moeten laten kiezen, en niet zonder meer ze achter Amalia aansturen. Wellicht komen ze wel alledrie op verschillende scholen terecht...

   Verwijderen
  3. Ja inderdaad, en bovendien zouden Alexia en Ariane dan ook naar het gymnasium moeten anders zit het Sorghvliet er sowieso niet in.

   Verwijderen
  4. Ik heb eens zitten kijken, en het Maerlant heeft ook gymnasium, dus daar zal het niet aan liggen :-)

   Verwijderen
 2. Ik denk eerder anders om,Gravin Eloise is pracht meisje ,en in het verleden (gezin Prins Maurits) te mooi geen foto,s meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bedoel hier draait alles om Maxima,Vorsten-Royals-en de weekbladen,waarom,niet wat meer Belgie-Noorwegen-Zweden-Denemarken,van de week in Belgie koningin Mathilde met jongste dochter bij zeezegening,of kroonprinses Elisabeth in ballet pak,waarom geen grote foto Eloise bij ballet(gala)voorstelling,misschien leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet voor de tijdschriften spreken maar op deze site draait in ieder geval alles om de Oranjes. Dat Eloise bij een balletvoorstelling was wist ik nog niet! Weet je misschien waar ik dat kan vinden? :)

   Verwijderen
  2. Dat was vorig jaar september.

   Verwijderen
  3. Op mijn site staat het in ieder geval wel :) http://www.deoranjes.nl/2014/09/koning-willem-alexander-beedigt.html

   Verwijderen
 4. denk ook - hier is het echt in balance van alle Oranjes..... en dat is fijn en ja - bij de weekbladen kijk je te vaak in de glimlach van Maxima....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bedoel meestal kleine foto,s en weinig,waarom niet wat meer,in de buitenlandse tijdschriften veel meer,pas in Frans blad koning van Spanje vliegtuig-werkkamer met kinderen veel foto,s dus veel Franse bladen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja in 2015 ging ze erheen en nu 5 jaar later is ze geslaagd. Alsnog van harte gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen