Prinses Beatrix bij jubileum Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten | De Oranjes

zaterdag 20 juni 2015

Prinses Beatrix bij jubileum Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten

Prinses Beatrix was vandaag met haar Groene Draeck aanwezig bij de jubileumreünie van de Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten (SSRP), die werd opgericht in 1955.
Het stamboek is een register voor historische schepen. De Groene Draeck, die Beatrix in 1956 cadeau kreeg staat ingeschreven onder nummer 1 en mocht vandaag dus niet ontbreken in Lemmer bij Watersportvereniging 'De Zevenwolden'. De prinses - gekleed in een zeiloutfit met bril - nam de vlootschouw af en bekeek aansluitend admiraalzeilen op het IJsselmeer. Omdat ze toen zelf niet meer achter het roer hoefde te staan, was er tijd voor een bakje koffie. Te zien is dat zelfs het servies van de Groene Draeck voorzien is van draken.

Kleding
Prinses Beatrix was, zoals altijd op de Groene Draeck, gemakkelijk gekleed in een 'zeiloutfit' Ze droeg een donkerblauwe jas, met daaronder een fleecetrui en blauwe broek. In haar haar had ze een zonneklep. Verder had ze ook haar bril op, want tijdens het varen kan er natuurlijk wel eens wat in ogen waaien, en dat is met contactlenzen niet zo handig.

1 opmerking:

  1. Hierover bestaan veel leuke fotos. De prinses vond dit blijkbaar leuk - en - wat is zij klein! Zij staat een stukje hoger dan de rest en kan zo beter de boot overzien bij het roer staand... hahaha

    BeantwoordenVerwijderen