Prinses Beatrix opent 'Symposion 2015' | De Oranjes

zaterdag 6 juni 2015

Prinses Beatrix opent 'Symposion 2015'

Prinses Beatrix was vanochtend in Gorinchem om de kunsttentoonstelling 'Symposion 2015' te openen.
Foto: © Etiënne Hessels, http://www.ronddelinge.nl/


Twee keer eerder werd het evenement georganiseerd (in 1974 en 2005) Beide keren kwam de prinses de tentoonstelling openen, dus ook vandaag weer. Met als thema 'De Twaalf Provinciën' waren kunstenaars uit alle provincies vertegenwoordigd.

In totaal zijn er bij Symposion Gorinchem 2015 zo’n vierhonderd abstract-geometrische en constructivistische kunstwerken van ruim 170 Nederlandse kunstenaars te bekijken, in Gorinchem en buurgemeenten Leerdam en Woudrichem. Daarbij zitten ook werken van deelnemers aan de edities van Symposion van 1974 en 2005.

Na de opening maakte de prinses een uitgebreide wandeling langs de kunstwerken.
Foto's: © Etiënne Hessels, http://www.ronddelinge.nl/

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's en wat zag prinses Beatrix er mooi en stralend uit, want ondanks haar verdriet om haar zoon Friso, zag zee er goed uit. Ja, behalve dan die beelden van gisterenavond, toen ze de herdenkingsplechtigheid bij woonde van prins Kardam van Bulgarije, was het verdriet dat toen weer te boven kwam van haara af te lezen. Sterkte nogmaals, want zoiets vergeet je niet als ouder zijnde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben steeds weer diep onder de indruk van prinses Beatrix. Mooi en intelligent mens met groot en lief hart. Duim voor haar, dat zij hiervan heel lang in goede gezondheit kan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen