Koningin Máxima bij ‘International Day of Family Remittances’ in Milaan | De Oranjes

dinsdag 16 juni 2015

Koningin Máxima bij ‘International Day of Family Remittances’ in Milaan

Koningin Máxima was vandaag in Milaan om daar deel te nemen aan de eerste ‘International Day of Family Remittances’. 

Deze dag maakt deel uit van het ‘Global Forum on Remittances and Development 2015’ dat van 16 tot en met 19 juni wordt gehouden. Aan de conferentie, die zich op arbeidsmigranten en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun families in het thuisland, richt, namen vertegenwoordigers van publieke en private financiële instellingen, internationale organisaties, beleidsmakers, denktanks, en vertegenwoordigers uit de migrantensector deel. Als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling sprak Koningin Máxima onder andere over het belang van veilige en betaalbare methoden om geld over te kunnen maken naar en op te kunnen nemen in het thuisland.

 ''We moeten dit goed doen. Dat zijn we de miljoenen wereldburgers verschuldigd die lange uren werken en ver verwijderd zijn van hun geliefden. We zijn het hun families verschuldigd die op hun rekenen en steun nodig hebben'', aldus Máxima. ''Drie maanden geleden was ik in Myanmar, een van de armste landen in Zuidoost-Azië, waar ze decennia van economische stagnatie proberen te overkomen. Miljoenen mensen uit Myanmar verdienen hun geld in Thailand, China of de VS. Ze vormen een levenslijn voor hun arme families thuis. En ze maken groei, ontwikkeling en financiële stabiliteit mogelijk in hun vaderland. De belangrijkste vraag met geldzendingen is dan ook: hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze een zo groot mogelijke ontwikkelingsimpact hebben?'' De Koningin gaf zelf antwoord op deze vragen. Volgens haar is het antwoord hierop de kosten van het verzenden terugbrengen. "Sommige migranten moeten bijna een hele dag werken om de verzendkosten te kunnen betalen. Bovendien moeten de zendingen veiliger en gemakkelijker worden gemaakt, door bijvoorbeeld zendingen via mobiele telefoons mogelijk te maken."

Kleding
Koningin Máxima droeg een (oud) bekend jurkje. De gele jurk met houten applicaties van Oscar de la Renta droeg ze al voor het eerst in 2006, tijdens het staatsbezoek aan België. Ook tijdens de fotosessie in december 2007 in Argentinië en haar bezoek aan Brazilië in 2012 had ze 't aangetrokken. Een echte 'buitenlandse jurk' dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten