Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima leggen verrassingsbezoeken af | De Oranjes

dinsdag 9 juni 2015

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima leggen verrassingsbezoeken af

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima legden vandaag allebei een verrassingsbezoek af.  De Koning ging weer mee op een werkbezoek van een minister; dit keer; minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Koningin Máxima verblijdde Stichting New Dutch Connections -winnaar van een Appeltje van Oranje - met een bezoek.

Foto: © Ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rob JacobsKoning in een 'zelfrijdende auto'
In Helmond kwam tot ieders verrassing Koning Willem-Alexander met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu mee op werkbezoek. Het bezoek werd afgelegd aan de Automotive Campus - een ontwikkelingslocatie voor nieuwe mobiliteitsoplossingen waar onderzoekers, technici, toeleveranciers en testers van intelligente transportsystemen elkaar ontmoeten en samenwerken. De Koning sprak er met provinciale en lokale bestuurders, met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en met forenzen over hun inzet en ervaringen bij het vergroten van de bereikbaarheid. Aan bod kwam onder meer de vraag welke verantwoordelijkheid werkgevers voor zichzelf zien om drukte op de weg te verminderen en met welke prikkels reizigers te bewegen zijn hun reisgedrag aan te passen. Samen met de minister maakte de Koning vervolgens zelfs een korte testrit in een 'zelfrijdende auto'. Omdat alles zo 'vanzelf' ging vergat de Koning dat je als mens nog wel zelf de gordel om moet doen. Na de autorit, sprak Koning Willem-Alexander nog met de Verkeerscentrale Zuid-Nederland die ook op de Automotive Campus gevestigd is.

New Dutch Connections
"Ondernemen in je eigen toekomst' van New Dutch Connections is een prachtig project voor jonge asielzoekers. Terwijl hun leeftijdgenoten volop kunnen werken aan hun ontwikkeling, wonen zij in een asielzoekerscentrum, ver van huis, zonder helder beeld van hun toekomst. Hun leven staat als het ware op de waakvlam. New Dutch Connections helpt deze jonge mensen om die tijd optimaal te gebruiken en om te investeren in zichzelf." sprak Koningin Máxima trots vorige maand.

Ze was vol lof over New Dutch Connections tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Een Koninklijk bezoek kon dan ook niet uitblijven, zeker niet omdat de andere winnaars al wel bezocht waren. Tijdens het onaangekondigde bezoek sprak Koningin Máxima met betrokkenen vanuit de organisatie en samenwerkingspartijen over de werkwijze van het initiatief. Ook ontmoette ze enkele deelnemende jongeren en hun vrijwillige coaches en maatjes. Het bezoek werd afgesloten met een korte voorstelling.


Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een zwart pak met lichtblauwe das. Koningin Máxima was gekleed in de 'gebloemde' jurk van Jan Taminiau die ze eerder droeg op 9 juli 2014 in Parijs. De jurk was nu echter een stuk minder goed te zien vanwege de beige omslagdoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten