Prinses Laurentien opent nieuwe vleugel Max Planck Instituut | De Oranjes

woensdag 10 juni 2015

Prinses Laurentien opent nieuwe vleugel Max Planck Instituut

Prinses Laurentien heeft vandaag de nieuwe vleugel geopend van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek waar alle disciplines van taalonderzoek bijeen zijn gebracht. 

Het Max Planck Instituut begon in 1980 als een psycholinguïstisch instituut in Nijmegen. Het is onderdeel van het Duitse Max Planck Gesellschaft. In de loop der jaren vond er uiteenlopend taalonderzoek plaats naar onder andere taalverwerving bij kinderen en volwassenen, hoe het brein taal verwerkt en hoe taal zich verhoudt tot het vermogen iets te leren en tot cultuur. In de nieuwe vleugel is er ruimte voor onderzoek naar genen en taal. Verschillende soorten onderzoek zijn daarbij van belang: van eyetracking, virtual reality tot EEG. Prinses Laurentien was dus dé aangewezen persoon om de officiele opening te komen verrichten. Dat deed ze door samen met de directeur een boom in de tuin te planten, onder het toeziend oog van kinderen die (zogenaamd) boeken lazen.

Kleding
Zoals altijd was Prinses Laurentien opvallend gekleed in een felrode broek met schoenen in dezelfde kleur. Verder droeg ze een mantel met een print in de kleuren paars, rood en wit van het merk Tara Jarmon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten