Koning Willem-Alexander bezoekt Rotterdamse wijk Hillesluis | De Oranjes

donderdag 25 juni 2015

Koning Willem-Alexander bezoekt Rotterdamse wijk Hillesluis

Koning Willem-Alexander bracht vandaag, op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een bezoek aan de wijk Hillesluis.

Het bezoek begon bij taekwondoschool Abdel Kwan. Behalve dat er in dit gebouw gesport wordt, is het ook een ontmoetingsplek waar veel mensen uit Hillesluis en omringende wijken gebruik van maken. Zo wordt er huiswerkbegeleiding gegeven en speelt het aanleren van discipline en 'het leren om ergens bij te horen' een belangrijke rol bij de trainingen. Voordat hij in gesprek ging met jongeren, ouders en buurtbewoners kreeg de Koning een demonstratie te zien van de taekwondovereniging. De Koning sprak naast een aantal vertegenwoordigers van Abdel Kwan ook met de buurtvaders van de Walravenbuurt. Zij maken een aantal avonden per week een ronde door de buurt en letten daarbij op alles in relatie tot het schoon, heel en veilig houden van de buurt. Ook ontmoette de Koning de groep 'rond het Varkenoordse Park' die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de ontwikkeling van een groenstrook tot park en sportspeeltuin. Vervolgens maakte Koning Willem-Alexander een wandeling door de nabij gelegen Winkelboulevard-zuid. Hij sprak hier met winkeliers. Ter sprake kwam onder andere wat ondernemers kunnen betekenen voor de samenhang in de buurt.

Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met gestreept overhemd en blauwe stropdas. Op zijn revers had hij, net als gisteren, een witte anjer.  De witte anjer is het symbool van respect voor veteranen en kan op en in de week voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag door iedereen gedragen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten