Koningin Máxima bij conferentie ‘The Future of Farming and Food Security in Africa’ | De Oranjes

maandag 22 juni 2015

Koningin Máxima bij conferentie ‘The Future of Farming and Food Security in Africa’

Koningin Máxima woonde vanmiddag in het hoofdkantoor van de Rabobank de conferentie 'The Future of Farming and Food Security in Africa' bij. 

De conferentie richt zich op de voedselvoorziening in Afrika. De voedselproductie is voornamelijk in handen van kleine boerenbedrijven op het platteland. Zij spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling en voedselveiligheid in zowel stedelijke en plattelandsgebieden. Toegang tot landbouwgrond, leningen om betere zaden te kunnen kopen en toegang tot kennis zijn kritische succesfactoren voor het verbeteren van de voedselopbrengsten en het inkomen van de boeren.

Op 16 oktober 2014 hield Koningin Máxima in Rome tijdens de Wereldvoedseldag van de FAO de openingstoespraak over het belang van goede toegang tot een bank- of spaarrekening of tot verzekeringen voor de ontwikkeling van deze boerenbedrijven.

Kleding
Koningin Máxima droeg een nieuwe jurk met opvallende print uit de lente/zomer collectie van NATAN. Verder was alles groen: oorbellen, riem, sjaal, schoenen en tas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten