Koningin Máxima opent tentoonstelling Design Derby | De Oranjes

vrijdag 19 juni 2015

Koningin Máxima opent tentoonstelling Design Derby

Koningin Máxima opende vandaag in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de tentoonstelling 'Design Derby'. 

Door ouderwets een lint door te knippen opende de Koningin de tentoonstelling over vormgeving in de Lage Landen. ‘Design Derby: Nederland-België (1815-2015)’ toont ruim vijfhonderd voorwerpen uit Nederland en België, variërend van zilver, glaswerk en keramiek tot hedendaagse meubels, mode en grafisch design.
De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van een twintigtal thema's in de vormgeving van de afgelopen twee eeuwen, zoals de spanning tussen kunst en ambacht, de vroeg industriële ontwikkeling en de relatie tot de massacultuur. Aan het einde van de tentoonstelling, die tot 13 september te zien is, kunnen bezoekers kiezen of ze de voorkeur hebben voor Belgisch of Nederlands design. Máxima's keuze is wel te raden. Het was vandaag zelfs af te lezen aan haar oranje accessoires.


Kleding
Máxima droeg een nieuwe rood/witte jurk van NATAN gecombineerd met de grote rode hoed die ze sinds vorig jaar in haar bezit heeft. Verder had de Koningin een bijzondere oranje asymmetrische ketting om haar nek. De ketting met verschillende stenen (zoals Swarowski kristallen) komt ook uit de NATAN collectie. Verder waren ook de handschoenen, tas en schoenen (De nieuwe 'PH-KBX schoenen') oranje.

1 opmerking: