Prinses Laurentien plakt eerste temperatuursticker op koelkast | De Oranjes

dinsdag 23 juni 2015

Prinses Laurentien plakt eerste temperatuursticker op koelkast

Prinses Laurentien was vandaag aanwezig bij de lancering van het platform optimaal.nl door Lidl, die de strijd aangaat tegen voedselverspilling. Prinses Laurentien plakte de eerste temperatuursticker op de koelkast.

Het gebeurde allemaal op een basisschool in Huizen, waar ook de leerlingen van de Missing Chapter Foundation vandaan komen. Prinses Laurentien is oprichter en voorzitter van deze stichting en is trots op de stickeractie: "Dit laat zien hoe gelijkwaardig kinderen zijn aan volwassenen, door met zo'n voorstel te komen. Met het uitlichten van deze actie gaan mensen hopelijk meer nadenken over vervolgacties om voedselverspilling tegen te gaan.” 

Supermarkt Lidl wilde wel meewerken met de campagne van de Missing Chapter Foundation om voedselverspilling tegen te gaan. Een belangrijk actiepunt is de temperatuur in de koelkast.Voedsel blijft het langst goed als de koelkast op vier graden staat. Door stickers weg te geven met die boodschap, denkt Lidl haar klanten hiervan bewust te maken. Nadat Laurentien de sticker op de koelkast had geplakt werd de website optimaal.nl gelanceerd. Op deze website zijn behalve tips over de koelkast nog veel meer tips en recepten te lezen om ervoor te zorgen dat er minder eten en drinken wordt weggegooid.

Kleding
Prinses Laurentien droeg een witte jas met een print van groene blaadjes. Ze droeg er een zwarte broek onder en liep op hoge open beige schoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten