Koning Willem-Alexander spreekt studenten Princeton University toe | De Oranjes

maandag 15 juni 2015

Koning Willem-Alexander spreekt studenten Princeton University toe

Koning Willem-Alexander heeft vanavond studenten van de Princeton University toegesproken tijdens een diner in Paleis het Loo.

Princeton University is een privé-universiteit uit de Verenigde Staten. De universiteit behoort tot de Ivy League, een groep particuliere universiteiten uit de Verenigde Staten die bekendstaan om hun hoge academische niveau.  De Koning ging in zijn toespraak in op de relatie tussen Princeton en het huis van Oranje-Nassau. Zo draagt het oudste gebouw van de universiteit de naam Nassau Hall, een verwijzing naar stadhouder Willem III die ook Koning van Engeland was (1689-1702). Princeton behoorde destijds tot de Engelse kolonie in Noord-Amerika. Ook Koningin Beatrix sprak tijdens haar staatsbezoek aan de Verenigde Staten in 1982 studenten op de Princeton University toe. Tevens vond er een symbolische sleuteloverdracht van Nassau Hall plaats. Voorafgaand aan zijn toespraak ontving vanavond ook Koning Willem-Alexander de sleutel van Nassau Hall.

6 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat er nog foto's komen en dat de toespraak van de koning online komt en zo niet, jammer dan. Maar ik hoop toch nog van wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb helaas ook niets kunnen vinden, maar misschien ook niet goed gezocht. Ben een beetje ziek namelijk. Vandaar ook dat ik wat achterloop met m'n site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap en vier het goed uit, er zijn vele mensen ziek momenteel o.a. mijn beide zoons. Je site komt wel, maar eerst beter worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het blijft bij mij meestal bij een verkoudheidsvirus, maar het is nu verdergegaan in m'n buik lijkt het.. Ook beterschap voor je zoons!

   Verwijderen
 4. Gevonden: http://www.allround-fotografie.com/fotonieuws/koning-willem-alexander-ontvangt-sleutel-nassau-hall-van-princeton-university/

  BeantwoordenVerwijderen