Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij Paleissymposium 'Energie' | De Oranjes

donderdag 25 juni 2015

Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij Paleissymposium 'Energie'

Het Koninklijk paar was vanavond met Prinses Beatrix aanwezig bij het Paleissymposium 'energie' in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

De Koning en Koningin traden als gastheer en gastvrouw op tijdens het symposium. De Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam organiseert doorgaans twee symposia per jaar. Vooraanstaande sprekers wereldwijd bieden tijdens deze bijeenkomsten een verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema's. Spreker en eregast was professor dr. Steven Chu, die een toespraak hield met als titel 'Getting from where we are to where we want to be in clean energy'. Ook kwam Prof. dr. Chu aan het woord. Hij is een Amerikaans experimenteel natuurkundige van Chinese herkomst. Hij heeft 260 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en ontving meerdere prijzen. In 1997 ontving hij met Claude Cohen-Tannoudji en William Daniel Phillips de Nobelprijs voor de Natuurkunde "voor de ontwikkeling van methoden om atomen af te koelen en te vangen met laserlicht." Aansluitend op de lezing was er een vraaggesprek met de sprekers en de circa honderd aanwezige gasten.

Kleding
Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met lichtblauwe stropdas. Zijn stropdas kleurde mooi bij het pakje van Prinses Beatrix. Een bekend pakje overigens, dat ze onder andere in juni 2013 droeg bij de opening van de zomertentoonstelling Russia XXI . Koningin Máxima was gekleed in het mouwloos zwart-wit jurkje van NATAN dat ze een paar weken geleden, op 12 juni, nog droeg op het congres 'Kennis voor morgen'. Eerder droeg ze het ook bij het kennismakingsbezoek aan Duitsland, 4 juni 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten