Koning Willem-Alexander reikt Erekruis van de Huisorde van Oranje uit | De Oranjes

maandag 22 juni 2015

Koning Willem-Alexander reikt Erekruis van de Huisorde van Oranje uit

Koning Willem-Alexander heeft vanavond het Erekruis van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan drs. M. Hennis, ter gelegenheid van zijn afscheid.

Screenshot:© Marvin Verwijk
Het Erekruis is aan de heer Hennis toegekend voor zijn verdiensten als Grootmeester van het Huis van Zijne Majesteit de Koning in de periode 2008 tot 2015. Bij de overhandiging van de versierselen was ook Koningin Máxima aanwezig. De Huisorde van Oranje bestaat al sinds 1905, toen het door Koningin Wilhelmina werd ingesteld. De orde wordt verleend aan Nederlanders, inwoners van de overzeese rijksdelen en andere mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ten aanzien van de koning(in) of het Koninklijk Huis. Het hoofd van het Huis van Oranje-Nassau is per 30 november 1969 automatisch grootmeester van de orde. De opeenvolgende hoofden waren de Nederlandse koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Koning Willem-Alexander is nu dus de grootmeester.

Kleding
Koning Willem-Alexander was in black tie gekleed. Ook Koningin Máxima was in gala. Ze droeg opnieuw de groene jurk van het Franse merk Lanvin, dat ze eerder aan had bij de ontvangst van Prins Albert van Monaco, op 4 juni 2014.

1 opmerking:

  1. Mooi die jurk van de koningin en ook mooi dat ze die jurk nog eens draagt.

    BeantwoordenVerwijderen