WINACTIE: 'Máxima - Meer dan Majesteit' | De Oranjes

dinsdag 23 maart 2021

WINACTIE: 'Máxima - Meer dan Majesteit'Over het boek: 
"Al jarenlang is koningin Máxima het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Maar hoe goed kennen we de koningin nu echt? Royaltyjournalist Rick Evers volgde haar een jaar lang van heel nabij en biedt in Máxima. Meer dan Majesteit een unieke blik achter de paleisdeuren, die normaal hermetisch gesloten blijven. Ook als de camera's uit zijn, ziet hij hoe Máxima zich met hart en ziel inzet voor onder meer de Verenigde Naties, het Oranje Fonds en als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Wat maakt haar zo succesvol en zo mateloos populair? Op basis van exclusieve gesprekken met de koningin en de mensen om haar heen schetst Rick Evers een onthullend portret. Máxima blijkt een workaholic die met haar werk zo veel mogelijk mensen wil bereiken, inspireren en motiveren. Tegelijkertijd is ze betrokken bij de grote lijnen én de kleinste details van het koningschap van haar man. Voortdurend balanceert ze tussen haar werk als koningin en haar taken als moeder van drie dochters. Zó dicht bij Máxima kwamen we nog nooit." 

Wil je kans maken om dit boek te winnen? Stuur de goede antwoorden van onderstaande vragen dan op via het contactformulier. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden! De winactie loopt tot 20 april 2021. Vanaf die datum is het boek ook te koop. Reserveer hier alvast een exemplaar. 

1. Waar vroeg Willem-Alexander Máxima in 2001 ten huwelijk? 
2. Bij welke gelegenheid droeg Máxima de jurk die ze op Prinsjesdag droeg, en een okergeel verfbad heeft gekregen, eerder? 
3. In juni 2020 gebruikte Koningin Máxima de fiets voor een werkbezoek. Waar fietste ze heen? 
4. Wat is Máxima's lievelingskoekje? 
5. Wat is de officiële Engelse benaming van Máxima's werk als pleitbezorger voor de VN?

2 opmerkingen:

 1. De antwoorden heb ik net verstuurd via het contactformulier.

  Leuk weer zo'n quiz. Dit mag je vaker doen, zoals in het verleden voor de punten.
  Succes met je nog altijd mooie en leuke, interessante site

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke quiz Vivian! Zojuist mijn antwoorden verstuurd.

  De link naar het contactformulier werkt overigens niet.

  BeantwoordenVerwijderen