Koninklijk paar ontvangt Koning Filip en Koningin Mathilde van België | De Oranjes

vrijdag 8 november 2013

Koninklijk paar ontvangt Koning Filip en Koningin Mathilde van België

De Belgische Koning Filip en Koningin Mathilde zijn vanochtend ontvangen op Paleis Noordeinde door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het was de eerste buitenlandse trip voor de in juli aangetreden Koning. Naast Nederland zullen de Belgische Koning en Koningin binnenkort Luxemburg, Duitsland en Frankrijk bezoeken.

Rond kwart over elf arriveerden Koning Filip en Koningin Mathilde aan de voorkant van Paleis Noordeinde waar ze hartelijk begroet werden door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Van een kennismaking is al lang geen sprake meer. De twee nieuwe Koningen en hun echtgenotes kennen elkaar al jaren en zijn erg bevriend. De band zal, zeker nu er in Nederland en België dit jaar een troonswisseling heeft plaatsgevonden, alleen nog maar sterker worden.

Foto's: © Gera Nieland,  haagsallerlei.nl

Over de rode loper liep het gezelschap het paleis binnen waar geposeerd werd voor een groepsfoto in de balkonzaal. Omdat zowel Koningin Máxima als Koningin Mathilde trouwe klanten van Natan zijn, en sommige creaties allebei in hun kast hebben hangen, nam onze Koningin het risico niet om eventueel weer identiek gekleed te zijn als haar Belgische collega. Koningin Máxima schitterde daarom in een prachtige donkerblauwe jurk van Jan Taminiau met grote strik op de schouder, terwijl Koningin Mathilde inderdaad in een Natan jurkje verscheen die ook Máxima niet zou misstaan. Achter gesloten deuren, waar zich ook Prinses Beatrix bevond werd er zo’n anderhalf uur geluncht. Ondertussen was de meegereisde Belgische minister-president Elio di Rupo op bezoek bij minister-president Rutte op het Binnenhof, waar Koning Filip en Koningin Mathilde na de lunch ook naar vertrokken.

En terwijl het Belgische Koninklijk paar nog een hele middag zoet was met het ontmoeten van  de voorzitters van de Kamers en een gesprek had met minister-president Rutte, stapten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het vliegtuig richting Moskou. Rond 18.15 uur wordt het Koninklijk paar op Russische grond verwacht voor het veelbesproken bezoek aan president Vladimir Poetin en de afsluiting van het bewogen Nederland-Rusland jaar op zaterdag.

6 opmerkingen:

 1. vind de jurk van maxima echt prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag weer Vivian en gelukkig heb je ook prachtige foto's gekregen om te mogen gebruiken op je site. Blijf het oneerlijk vinden dat er op Facebook en bij Myroyals allerlei foto's staan. Hoewel Facebook natuurlijk geen site is maar een pagina zonder advertenties waar eventueel aan verdiend kan worden. Jij bent inderdaad altijd zeer voorzichtig geweest met plaatsen van foto's en hield je aan de regels. Begrijp de fotografen heel goed, ook crisis voor hen dus letten ze extra of hun foto's nergens anders geplaatst worden. En een boete voor het tóch plaatsen van een foto kan inderdaad in de duizenden euro's lopen. Maar ik blijf je site met plezier lezen, wél of geen foto erop.

  Fleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop ook dat je er niet door uit t veld laat slaan door de "nieuwe" regels. De foto's hierboven zijn weer erg mooi. Beide koninginnen zien er prachtig uit. Alleen de handschoenen van Maxima vind ik niet staan, maar dat is persoonlijk. Handschoenen horen bij de winter. Niet bij iets met korte mouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt allemaal! Ik loop wat achter, maar hoop vandaag nog het Moskou verslag te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie log heb je weer gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen