Een compliment en weer een hand van Máxima! | De Oranjes

vrijdag 30 april 2010

Een compliment en weer een hand van Máxima!

…M'n dag kon niet meer stuk, maar m'n camera wel..

Met VIP kaarten op zak, en een camera die ik van te voren voorzien had van extra goede batterijen (van maar liefst 17 euro) die ik speciaal voor Koninginnedag aangeschaft had, kon er toch niks meer mis gaan? Al vroeg waren m’n moeder en ik in Middelburg, waar het helaas vreselijk begon te regenen. Na úren in de regen te hebben gestaan in het ‘VIP vak’ aan de Nieuwe Burg in Middelburg, wat ook écht een topplek was, kwam de Koninklijke familie in beeld. Eerst liep de Koningin voorbij, hoewel ik haar al meerdere keren in het echt heb gezien blijft het gaaf om haar ‘live’ te aanschouwen. En klik…daar was m’n eerste foto.. Na de Koningin volgde Prinses Margriet, Prins Friso en Prinses Mabel. M’n camera reageerde wel een beetje traag, maar had toen nog niet door dat het niet zo goed meer met ‘m ging.. Toen Prins Constantijn en Prinses Laurentien interviewend op straat stilstonden, zag ik tot grote verbazing dat mijn camera wél foto’s maakte, maar dat ze allemaal wit werden… je zou er spontaan een bijgeloof van krijgen.

Vol goede moed wisselde ik snel van batterijen, maar dat hielp niks.. alle foto’s werden ‘omgezet’ in witte vlakken. Ondanks de frustratie, probeerde ik rustig en vrolijk te blijven want daar kwam Prinses Máxima! Liepen de andere Prinsen en Prinsessen al op korte afstand langs, Máxima helemaal.. ze gaf een hand en een compliment over de oranje parelketting en armbanden, oranje rozet met kroon“Wat een leuke attributen!” aldus Máxima.

Toen ze verder liep begon de eerste traan in m’n oog te prikken, want wat hád ik graag de 5 close-ups die ik van Máxima had gemaakt, ook willen hébben! Alles was wit, wit, wit.. Ook met de van Vollenhovens die volgden lukt het geen een keer om nog een foto te maken. Mijn humeur was compleet omgeslagen en ik wilde ter plekke ‘dat stomme ding’ kapot gooien, keek helaas dus niet meer met 100% aandacht naar Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris, Prinses Aimée , Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita die op het moment van mijn gemopper voorbij liepen
totdat Pieter-Christiaan ineens nog omkeek, en m’n hand pakte.. Vanaf toen besefte ik dat foto’s maken met een camera slechts het bewijs zijn om aan iedereen te laten zien hóe goed je de Koninklijke familie hebt gezien.
De beelden die ik ‘vastgelegd’ heb in m’n hoofd zijn wél gelukt, en kunnen nooit meer gewist worden…

- Eind mei bij de uitreiking van de Four Freedom Awards in Middelburg krijgt m’n camera nog één kans (want hij bleek het bij thuis komst ineens weer wel te doen) om te bewijzen dat hij behalve katten ook Koninklijke personen kan fotograferen.

21 opmerkingen:

 1. Hey!!
  Waar blijft je verslag van Koninginnedag :D ?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Vivian
  Het spijt me van wat er gebeurd is met je fototoestel, maar weet je, het kan echt de beste overkomen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je er wel om kunt huilen! Maar net zoals je al zegt, de plaatjes zitten in je hoofd en die kun je er niet meer uit krijgen, gelukkig! Jij hebt de familie tenminste in het echt gezien, iets wat mij nog nooit is gelukt! Ik ben jaloers op je...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt jammer! Maar goed het blijft een leuke ervaring , ik had zelf in 2007 in Den Bosch ook een 'VIP kaart' en zal die koninginnedag ook nooit vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is al leuk dat je ze zo goed hebt gezien toch!! Foto's maken dan niet meer uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat frustrerend! Daar blijf je vast nog wel een poosje chagerijnig van.. ik herken het helemaal haha. Maar goed, je foto´s kun je later terugkijken en na jaren zijn zulke dingen uit je geheugen wel wat vervaagd! Maar weet je joh, volgend jaar ga je gewoon weer! Enne tip, neem 2 camera´s mee!! Wanneer de ene er dan mee ophoud heb je altijd nog de tweede... Maar weet zeker dat je hebt genoten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je zo'n mooi en gezellig verslag hebt gemaakt, en gelukkig heb je nog 2 foto's en heel veel mooie herinneringen die niemand je meer afpakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Ikke: Helaas, volgend jaar kan niet meer, want dan gaan ze waarschijnlijk naar Limburg o.i.d.
  Maar gelukkig zijn er regelmatig werkbezoeken hier in de buurt..(meestal wel 2 a 3 keer per jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Na de prachtige foto's van Maxima, waarvan ook de huis aan huis krant graag gratis gebruik maakte......., keek ik gisteren of je al foto's geplaatst had. Wat een 'sof' zeg voor je, je zult je inderdaad wel erg onplezierig gevoeld hebben. Maar je hebt het weer voortreffelijk verwoord daar ben je ook een ster in. En een bemoedigende hand van PC krijgt ook niet iedereen moet je maar denken.
  Uhm, kan de Beverlander niet iets voor je terug doen en jou wat foto's sturen die zij misschien hebben? Zou wel een goed gebaar zijn na het, zonder vragen noch naamsvermelding erbij, plaatsen van jou foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh.. wat balen! Ik ken dat... Je wilt er ook zo graag foto´s van...
  Voor je web-log bezoekers moet het niet uitmaken want er zijn heel veel persfoto´s te bekijken van koninginnedag maar voor jezelf... Aaii... au... balen... en het frustrerende dat tie het thuis wel deed...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer Vivian. Het is altijd zo frustrerend als je camera weigert op dat ene moment. Maar fijn dat je toch genoten hebt van het moment.
  groetjes, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Vivian wat vind ik dat jammer voor je en terwijl je toen thuis was de camera het ineens wel weer deed.
  Waar je inderdaad gelijk in hebt zijn de foto's die je in je hoofd hebt opgeslagen nooit meer verdwijnen hewel ik heel graag jou foto's had willen zien, jammer maar daar is niets aan te doen.
  Ik wens je in ieder geval succes eind mei in middelburg.
  Ik heb de hele dag aan je gedacht dat je in middelburg zou zijn.
  Jammer ook van het weer maar de echte oranjefans storen zich daar niet aan net als de koninklijke familie. Willem-Alexander liep ook rustig in de regen zonder onder een paraplu te lopen. Ik denk dat hij dat niet nodig vond.
  Ik hen van de hele uitzending genoten zat er al voor kwart voor 10 voor de beeldbuis net als bert mijn man.
  hartelijke groetjes Els
  p.s. weet je of er ook nog foto's gemaakt zijn van het concert 's avonds waar de koninklijke familie bij was?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Vivian,
  Ik weet niet of jij mij vrijdag nog hebt herkend, maar ik heb jou wel gezien. Ben bewust niet naar je toegekomen en heb niks gezegd
  Wat zijn de fotos van Beatrix en Friso met Mabel goed gelukt, echt waar, die zijn super! Enje hebt helemaal gelijk, de beelden in je hoofd zullen nooit verdwijnen, je bent er toch maar mooi heengegaan en hebt ze állemaal gezien!
  Hopelijk gaat he binnenkort beter, veel succes alvast!
  Liefs, Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat enorm balen voor je zeg! Je had er zo'n zin in... Eerlijk gezegd is dit ook m'n grote angst om eens zo iets te hebben, gelukkig ging het bij mij vrijdag goed!
  Heb je het verder wel leuk gehad, je hebt ze natuurlijk allemaal 'live' gezien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb pas zoiets soortgelijks meegemaakt, verkeerde autofocus instelling. Geen scherpe foto's van koningin maar alles eromheen wel scherp.
  Niet getreurd, er komen nog vele momenten of foto's te maken. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. prinses Louise4 mei 2010 om 21:26

  Zó jammer dat je fototoestel weigerde maar wat een superervaring dat je zoveel Oranjes op een kluitje voorbij hebt zien gaan en ook contact met ze hebt gehad! Houd moed en neem volgende keer een reservefototoestel mee :flowers:

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha die Viv... eindelijk het verslag op je weblog gelezen! Maar tsjoh...allereerst: mooi verslag gemaakt. Ik kreeg wel heel veel medelijden toen ik het las van je camera:O. Wat een stom ding zeg, zal je net zien... Maar al met al heb je ze toch wel allemaal gezien dus hoop ik?! En dat compliment van Máx is gaaf en die hand van PC heel bijzonder, ik dacht altijd al dat het zo'n lieve prins is, maar dit bewijst dat wel zeker! Nou, ik hoop dat je toch evengoed met veel plezier terugkijkt op deze dag! (en ik spreek je er verder nog wel over ofzo...)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat jammer dat je camera ermee stopte! Maar aan de andere kant: Je heb toch nog 2 mooie foto's kunnen maken en je heb ze allemaal weer eens gezien! Dat heeft ook niet iedereen meegemaakt.. Maar het blijf jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kan met je mee voelen, want bij de Leidse schouwburg maakte ik het ook mee, dat mijn camera haperde en je enkel en alleen een stukje haar zag van onze koningin.
  En laats was ik op kasteel Duivenvoorde waar Maxima en Willem Alexander fietsend de opening kwamen verichtten, maar ik moest uit het park en ben weer hele maal terug gaan lopen naar Leiden, als ik bij het hek had gewacht, had ik daar tevergeefs gestaan want ze kwamen binnendoor op de fiets.
  Sucses de volgende keren en je heb zoveel schiterende foto's complimenten

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is jammer, maar zoals jezelf schrijft de beelden die je er van hebt in je hoofd kunnen niet meer gewist worden. Ondanks alles heb je dan toch een leuke dag gehad enneee de volgende keer beter. De foto's die je tot nu toe zelf gemaakt hebt, zijn in ieder geval prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen