Oranje nieuws – 20 t/m 22 november 2013 | De Oranjes

vrijdag 22 november 2013

Oranje nieuws – 20 t/m 22 november 2013

Prinses Beatrix bij viering 125 jaar ARCADIS

Prinses Beatrix was woensdag aanwezig bij de viering van het 125-jarig bestaan van ARCADIS in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Foto: ©  www.royalduo.nl 
Als beschermvrouwe was de prinses ook al bij de viering van het 100-jarig bestaan aanwezig van ARCADIS (een Nederlandse advies- en ingenieursonderneming die zich in de hele wereld bezig houdt met infrastructuur, gebouwde omgeving en milieu) Ter ere van het jubileumjaar organiseerde de onderneming een wedstrijd ‘The Challenge van Arcadis’. De bedoeling was dat teams van verschillende universiteiten in recordtempo oplossingen bedachten voor serieuze opdrachtgevers. De groepen werden ondergebracht in een landhuis en moesten daar in 48 uur tijd iets bedenken en presenteren. Het winnende team, die ideeën bedacht had om files te bestrijden, kreeg woensdag in het bijzijn van de prinses een cheque van 10.000 euro overhandigt.

Prinses Beatrix plant Koningslinde in Prinsessetuin Noordeinde
“Wie helpt?”

Prinses Beatrix heeft vandaag een Koningslinde geplant in de Prinsessetuin bij Paleis Noordeinde.

Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjevereningen zijn ter gelegenheid van de troonswisseling het Koningsbomen project gestart, wat zich richt op het stimuleren van Nederlandse gemeenten om een boom te planten en zo  het begin van het Koningschap van Koning Willem-Alexander te markeren. De Koning zelf plantte de eerste boom in wijkpark Transvaal in Den Haag op 23 april. Voor haar jarenlange betrokkenheid bij kind en natuur vond de stichting een Koningslinde met bijbehorend sierhekwerk een mooi cadeautje voor de oud-vorstin.


Nauwkeurig ging de prinses te werk. Na al die jaren bomen planten heeft ze er al veel ervaring mee. Toch vroeg ze tijdens het planten om hulp. Uitgerekend de man die naast haar stond en de grond flink aanstampte kreeg per ongeluk een tik met de spade van de prinses. “O sorry!” riep de prinses verschrikt. Tevreden keek ze vervolgens naar de mooie boom die voor het oog van iedere bezoeker van de Prinsessetuin zal groeien en bloeien.


Foto's: © Screenshots NOS

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bij 32e Peter Stuyvesantbal
“Prins Bernhard is een moedige strijder”

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren vanavond aanwezig bij de 32e editie van het Peter Stuyvesantbal in New York. 

Het jaarlijkse bal wordt georganiseerd door de ‘Netherland-America Foundation’ waar Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven beschermpaar van zijn. De opbrengsten van het Peter Stuyvesantbal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs. De prinses en van Vollenhoven dansten de openingsdans en stonden daarna oog in oog met Telegraaf TV. Gevraagd werd hoe het met Prins Bernhard ging. “Hij is een moedige strijder. Het is een strijd die hij zelf moet leveren. Het enige dat wij samen kunnen doen is hem steunen in die strijd” aldus van Vollenhoven.

Overig nieuws: 
- Pieter van Vollenhoven jr. vierde dinsdag zijn 5e verjaardag

- Prinses Laurentien opende vandaag de conferentie ‘ieder kind kan leren lezen en schrijven’

3 opmerkingen:

 1. Wat kun jij goed in de verhalen kruipen. Echt, daardoor is deze homepage echt veel leuker, zeker als ik nu kijk naar de veranderde van royalty. Gek, maar met de remake ging inhoud en klasse verloren, jammer. Dus hier blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor dit prachtige compliment! Ik blijf zeker! En in 2015 gaan we hier een 10-jarig feestje vieren!

   Verwijderen
 2. Charlotte Tielrooij25 november 2013 om 20:45

  Ontspan maar even met u beiden in deze moeilijke periode.

  BeantwoordenVerwijderen