Oranje nieuws – 11 t/m 13 november 2013 | De Oranjes

woensdag 13 november 2013

Oranje nieuws – 11 t/m 13 november 2013

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 uit

Koningin Máxima heeft maandag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 uitgereikt aan tuin – en landschapsontwerper Piet Oudolf, want wie zich verdienstelijk maakt op cultureel gebied kan vroeg of laat op deze oeuvreprijs rekenen.

Omdat het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds het werk van de heer Oudolf ‘uniek en toonaangevend’ vind kreeg hij, in het Muziekgebouw aan ’t IJ, een cheque met een bedrag van maar liefst 750.000 euro overhandigd. Ook leuk is de ketting die bij de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs hoort. Koningin Máxima hing de versierselen traditiegetrouw bij de winnaar om de nek, en hoopte dat Oudolf nog bekend zou maken aan welk goed doel hij het bedrag zou schenken. Die woorden kwamen niet.

Prinses Laurentien presenteert Sinterklaasboek

De Sinterklaasboeken van Douwe Egberts werden dinsdag gepresenteerd door de schrijvers zelf. Onder de schrijvers (Ivo Niehe en Najib Amhali) bevind zich dit jaar ook Prinses Laurentien. Voor de tiende editie van de jaarlijkse actie schreef ze ‘Pietje Pienter pakt uit’. 

Foto's: © Screenshots Schowbiz Newz
De prinses – die een week geleden nog haar nieuwste Mr. Finney boek presenteerde – las het Sinterklaasboek voor in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam aan een groepje kinderen. Symbolisch kregen de schrijvers een eerste exemplaar van het boekje uitgereikt, maar dat was eigenlijk niets meer dan een ingelijste cover.

In het boekje bedenkt Pietje Pienter dat uitpakken ook anders kan, door andere materialen te gebruiken dan sinterklaaspapier. De kinderen in het verhaal vinden de verpakkingen zo mooi dat ze de cadeautjes niet eens uitpakken. Omdat Sinterklaas op zijn verjaardag altijd trakteert maar nooit zelf een cadeau ontvangt, heeft Pietje Pienter een verrassing voor hem. Zijn huis is opgeruimd en feestelijk aangekleed. En wat het nog feestelijker maakt; van het boek is ook een musical gemaakt. Kinderen kunnen met hun klas een 15-minuten-sinterklaasmusical maken met muziek en teksten.

‘Pietje Pienter pakt uit’ wordt van 13 t/m 19 november weggegeven bij de Jumbo. Je moet er wel twee (voorraadzakken) Senseo 36 pads voor kopen.

Kort nieuws: 
- Vrijdag 15 november wordt deel 1 van het verslag van het Koninklijk paar aan het Caribische deel van het Koninkrijk uitgezonden op Nederland 1 om 19.00 uur. Een week later, 22 november, volgt deel 2. Ook dit verslag zal om 19.00 uur op Nederland 1 worden uitgezonden.

 - De prinsesjes hebben het boek ‘taart voor Sinterklaas’ thuisgestuurd gekregen, waar ze zelf ook een rol in spelen.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je weer nieuws geplaatst hebt! Je bent vaak wel actueel hoor en kom nog altijd graag op je website!

    BeantwoordenVerwijderen