DOE MEE EN WIN HET ORANJE KLEURBOEK! | De Oranjes

vrijdag 8 november 2013

DOE MEE EN WIN HET ORANJE KLEURBOEK!"Het Oranje Kleurboek is een bijzonder boek over onze Koninklijke familie: het is een kleur- en een geschiedenisboek in één! In het boekje staan kleurplaten van de Oranjes door de eeuwen heen. Het begint bij Willem van Oranje en het eindigt bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Voor de kleurplaten zijn beroemde schilderijen uit het Rijksmuseum, foto’s en munten als voorbeeld gebruikt. Die staan telkens afgebeeld naast de kleurplaten zelf. Bij het kleuren kunnen kinderen zich laten inspireren door die voorbeelden of juist hun eigen fantasie volgen. Op elke pagina staan interessante weetjes, dus ze steken er ook heel wat van op. Voor wie is dit boekje? Voor kinderen die op de basisschool zitten, voor (groot)ouders… eigenlijk voor iedereen die meer wil weten over de Oranjes en lekker wil kleuren!"

Alvast een kijkje nemen in het Oranje Kleurboek of meer weten? Ga dan naar oranjekleurboek.nl 

RoyalfanVivian mag 3 exemplaren van dit boekje weggeven! 

Wil je ook een kans maken? Doe dan mee aan onderstaande quiz over Willem van Oranje. Stuur je antwoorden, naam én adres op naar viviankramer@hotmail.com met als onderwerp Oranje Kleurboek. Dit kan t/m 9 december. Winnaars krijgen op 10 december bericht. 

1 Waar werd Willem van Oranje geboren?
2 Hoe vaak is Willem van Oranje getrouwd geweest en hoe heetten zijn vrouwen?
3 Noem twee bijnamen van de prins
4 In welk jaar keerde Willem van Oranje zich definitief tegen Spanje?
5 De lijfspreuk van de prins was Je maintiendrai (Ik zal handhaven) Aan het einde van zijn leven breidde hij deze uit. Hoe luidde toen de spreuk?
6 Hoe heette het hondje van Willem van Oranje?
7 Hoe vaak heeft Willem een verjaardag van zijn jongste zoon meegemaakt?
8 Wat was de beloning die Filips II van Spanje uitloofde voor de moord op Willem van Oranje?

2 opmerkingen: