Herdenking Tweede Wereldoorlog | De Oranjes

woensdag 5 mei 2010

Herdenking Tweede Wereldoorlog

Vanochtend waren Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in Holten aanwezig bij de 65e herdenking van 1355 Canadezen die op de Erebegraafplaats in Holterberg zijn begraven. Naast de aanwezigheid van Margriet en Pieter waren wie tal van hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland. Vanaf 10 mei brengen Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven tevens een officieel bezoek aan Canada.


Foto’s: KLIKFoto's: © Erik Slagman, http://www.rijssen112.nl/
Overname verboden!
 


En vanmiddag was Prinses Margriet weer in Paleis het Loo om daar de eerste ‘Commemoration Medal 1945-2010’ uit te reiken aan de Canadese generaal-majoor Gilles-Antoine Turcot. De Commemoration Medal 1945-2010 is een speciale herdenkingsmedaille die wordt uitgereikt aan geallieerde veteranen.


Dodenherdenking op de Dam verstoord


Vanavond waren Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer bij de jaarlijkse dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, kort daarvoor hadden ze een dienst in de Nieuwe Kerk bijgewoond. Na de kranslegging van de Koningin en Prins vonden er 2 minuten stilte plaats. Maar na ruim 1 minuut stilte werd de herdenking verstoord wat in eerste instantie op een aanslag leek, door het gegil en de hoeveelheid mensen die in paniek wegrende. Het geluid van de dranghekken die omver vielen, kwam via de tv over alsof er geschoten werd.. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima werden zo snel mogelijk in veiligheid gebracht in de Industrieele Groote Club. Kort na de paniek werd duidelijk wat er nu eigenlijk aan de hand was. Er zou een man de dodenherdenking hebben verstoord. Hij begon te schreeuwen. Door de paniek die daardoor ontstond wilde de mensenmassa vluchten, en vielen er gewonden die omver gelopen waren. Zo’n zestig mensen zijn met botbreuken en schaafwonden weggebracht. De herdenking werd kort na dit incident weer hervat. Onder applaus verschenen Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima weer – de schrik was van hun gezichten af te lezen.


Foto's: Aankomst Koningin, Prins en Prinses op de DamBeatrix en Willem-Alexander leggen krans - Paniek - Beveiligers brengen Beatrix, Willem-Alexander en Máxima weg - Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima worden in veiligheid gebracht - Omringd door beveiliging wordt snel de Dam verlatenChaosTerugkeer op de Dam

20 opmerkingen:

 1. HULDE AAN ONZE VORSTIN!!! Oranje Boven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sporen ze hier in Nederland nog of hoe zit het?? Wat een sukkels om de herdenking zo te verstoren, ik begrijp heel goed dat er paniek uitbrak. Als dit zo door gaat durven de koningin en haar familie straks niks meer in het openbaar te doen.. Jammer dat dit nu weer moest gebeuren!! Wel mooie foto's van Pieter en Margriet, maar voor mij is het nu allemaal toch wel een beetje verknoeid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een paniek, ik schrok zelf ook ik zat te kijken maar dan zit je echt op het puntje van je stoel, jammer dat zo iets moest gebeuren.
  Wel dapper dat De konigin en haar gevolg weer terug kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Belachelijk dat er weer van die misbaksels zijn die de dodenherdenking weer moesten verstoren!!!
  Deze mensen hebben totaal geen respect voor de mensen die omgekomen zijn in de Oorlog !!!
  Kunnen ze nog wel normaal doen met dit soort herdenkingen???
  Eerst Koninginnedag en dan nu de Dodenherdenking.
  Hoop toch dat het de volgende keer beter gaat.
  Ben blij dat de Koningin met hun gevolg toch de draad weer opgepakt hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrok heel erg. Respect voor de Koninklijke Familie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto´s van Pieter en Margriet! En mee eens Iris: Respect voor de Koninklijke familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie foto van Prinses Margriet en Pieter, maar ik vind het echt belachelijk en triest dat iemand zo iets doet en vooral op de dodenherdenking dat betekend deze meneer geen respect heeft voor de doden in de oorlog en de mensen die zijn komen kijken en koninklijke familie. ik vond het echt dapper van de konining dat ze zelf terug wou volgens is ze echt een hele sterke ookal had ze het moeilijk daarna
  echt knap van haar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat de Koninklijke Familie er weer bij was, alleen wel jammer dat de herdenking weer verstoord werd...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het was echt leuk om bij de dodenherdenking aanwezig te zijn heel interesant!
  Echt erg dat ze Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en Prinses Maxima weer hebben laten schrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt heel jammer dat het verstoord werd! vind het wel heel goed van de Koninklijke familie dat ze later weerkwamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt verschrikkelijk dat er nu wéér iets gebeurde!!
  Toen ze terug kwamen liep Beatrix arm in arm met WA en Máxima, dat was wel mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer van de onrust! Ik schrok ervan toen ik het zag op tv!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk de laatste keer dat een evenement waar onze royals aanwezig zijn verstoord wordt! Erg asociaal dat iemand zoiets doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige fotos van Pieter en Margriet en wat erg wat er gisteravond is gebeurd, niet normaal, wat ee gekken lopen er toch rond!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie foto's. Diep trist dat het weer goed fout is gegaan. , wat een rare mensen hebben we hier in nederland toch rondlopen. { dan heb ik het over de gene die de boel verstoorde en natuurlijk niet over de mensen die in paniek raakte}

  BeantwoordenVerwijderen
 16. leuke foto's van pieter en margriet, ik ben er geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke foto's! Jammer dat de dodenherdenking is verstoord

  BeantwoordenVerwijderen
 18. prinses Louise11 mei 2010 om 22:51

  Wat een mooie foto's van Margriet en Pieter! Wat triest dat de Dodenherdenking verstoord werd! Bijna niet te geloven dat er een jaar na Apeldoorn toch weer een incident plaatshad! Ook nu waren de burgers het meest gedupeerd, al beperkte 't zich gelukkig tot meest lichte verwondingen maar de voor de koninklijke familie was het gebeuren natuurlijk ook schokkend. Wat een geweldig gevoelige man is onze kroonprins!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 2 minuten stilte moet weer door een "gek" worden verstoord. Paniek alom en ja zeker met in ons achterhoofd wat er vorig jaar met Koninginnedag is gebeurd. Maar fantastisch hoe het is opgevangen en zeker door de Koningin en de kroonprins die zijn moeder samen met Maxima toch ondersteunde en bemoedigde om terug te gaan voor de plechtigheid.
  En zeker om de volgende dag weer terug te keren naar Amsterdam voor het Bevrijdingsconcert. Mijn welgemeende complimenten voor onze Koningin die d'r eigen toch maar weer staande weet te houden zonder haar eigen man Claus, maar wel goed gesteund door haar familie.

  BeantwoordenVerwijderen