Bestel 'Haags Palet nr. 31 - Katinka van Rood' met korting | De Oranjes

zondag 10 november 2013

Bestel 'Haags Palet nr. 31 - Katinka van Rood' met korting

Exclusief voor bezoekers van royalfanvivian.nl

Zaterdag 9 november heeft Prinses Beatrix op Paleis Het Loo het eerste exemplaar ontvangen van de monografie over haar lerares: Katinka van Rood – vorstelijk beeldhouwster door leerlinge Marijke Gémessy mmv kunsthistorica Detty Steinebach . 

Met de gelijknamige expositie op Het Loo en het boek beogen de auteurs/onderzoekers haar in haar 100e geboortejaar de plaats in de kunsthistorie te geven waar zij recht op heeft. Iedere Nederlander heeft haar werk in bezit gehad, te weten: het Dubbelportret bij de troonswisseling in 1980, maar niemand kent haar tot nu toe. Katinka van Rood (1913-2000) was een leerlinge van Professor Bronner aan de Rijksacademie en behoorde tot de naoorlogse generatie beeldhouwers. Vanaf 1948 tot 1985 gaf van Rood les aan prinses Beatrix. Haar band met het Koningshuis blijkt uit de vele opdrachten voor portretten en penningen. De prinses werkte zelf mee aan de tentoonstelling door een deel van haar collectie en het originele beeld de Groene Draeck ter beschikking te stellen. Bovendien zijn er twee portretten van de hand van de prinses te zien.

Het boek: Haags Palet nr. 31 - Katinka van Rood – vorstelijk beeldhouwster omvat een biografie en tal van afbeeldingen in kleur van munten, penningen, portretten, vrij werk en gevelbeelden. Verkrijgbaar door overmaking van E. 18,- (incl. E.3,- verzendkosten) naar bankrekening nr. 55.13.90.255 t.n.v. Stichting HBKK te Voorburg m.v.v. Haags Palet 31. Zie: www.hbkk.nl

Voor bezoekers van deze site tot 1 februari 2014 zonder verzendkosten met vermelding van: royalfanvivian € 15,--. 

De tentoonstelling, samengesteld door Marijke Gémessy is te zien van 10 november t/m 9 maart 2014 in de Oostvleugel van paleis Het Loo. Open di. t/m zo van 13 – 17 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten