Prinses van Oranje gaat naar Gymnasium Sorghvliet | De Oranjes

vrijdag 20 maart 2015

Prinses van Oranje gaat naar Gymnasium Sorghvliet

Foto: © Jeroen van der Meyde/RVD
Afgelopen woensdag kon de Koning nog niets zeggen over de schoolkeuze van zijn dochter, maar vanavond werd bekend dat de Prinses van Oranje na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaat. 

Het Koninklijk paar had de schoolkeuze tot nu toe geheim gehouden om te voorkomen dat er een toeloop zou zijn voor de school waar Amalia naartoe gaat. "Amalia heeft ons verzocht om pas na de sluiting van de inschrijvingstermijn het bekend te maken" zei de Koning woensdag nog. Die inschrijvingstermijn is nu dus blijkbaar verstreken.

De keuze voor het Gymnasium Sorghvliet, waar ook tante Laurentien naar toe ging, is geen verrassing. Amalia werd al diverse keren op de school gesignaleerd tijdens Open Dagen. (zie fotoalbums op de website. Amalia draagt een zwart vestje met witte stippen en heeft een bril op. Tijdens 'speuren in de klassieken' draagt ze een glittervest.)

3 opmerkingen:

 1. Hoi Vivian,
  De beheerder van de website heeft waarschijnlijk meteen de foto's waar Amalia op staat van de website gehaald toen bekend werd dat ze naar die school zal gaan.
  Groetjes, Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja ik zie het! Ze zijn er nog één vergeten uit dit album: http://www.gymnasium-sorghvliet.nl/fotos/125

   Verwijderen
 2. Vanochtend stonden ze er nog allemaal op trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen