Prinses Laurentien bij Nationale Boomfeestdag | De Oranjes

woensdag 18 maart 2015

Prinses Laurentien bij Nationale Boomfeestdag

Vandaag is het weer Nationale Boomfeestdag. Prinses Laurentien hielp in Almere mee met het planten van een bomencirkel. Aansluitend ging ze met kinderen in gesprek over de actie Waterspaarders. 

In het Almeerse Koggepark werd vandaag het startsein gegeven van de 59e editie van de landelijke Boomfeestdag. In al die jaren hebben ook al veel Oranjes een boom geplant. Het thema van dit jaar 'bomen & water' sprak Laurentien natuurlijk wel aan. Met een paar hoge laarzen onder haar zebrajurk hielp ze mee om bomen te planten samen met onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma.
Er moesten zo'n 12 lindebomen geplant worden die samen de 'bomencirkel' vormen als symbool van de 12 provincies. Tegelijk werd er ook een website gelanceerd: virtueelkoningsbos.nl. De lancering van de website is het startschot voor de boom-schilder-wedstrijd voor kinderen en is georganiseerd ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk. Met deze lancering is er bovendien voor het eerst een droom uit het boek 'Mijn droom voor ons land' gerealiseerd.

Op het nabijgelegen landgoed 'De Kemphaan' was er tot slot, onder leiding van Prinses Laurentien, een Waterspaarders sessie. Zo kwam het thema 'bomen & water' goed tot z'n recht.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat prinses Laurentien hieraan deelneemt; een actieve prinses

    BeantwoordenVerwijderen