Koning Willem-Alexander opent 35e (Koninklijke) Lentetuin | De Oranjes

woensdag 4 maart 2015

Koning Willem-Alexander opent 35e (Koninklijke) Lentetuin

De 35e editie van Lentetuin Breezand heeft een Koninklijk thema, namelijk '200 jaar Koninkrijk'. De organisatie kreeg het ook voor elkaar om de opening koninklijk te laten verlopen, door Koning Willem-Alexander uit te nodigen.

© screenshot RTV Noord
De Koning ging op die uitnodiging in, al ontving hij eerst - zoals bijna iedere woensdag - ambassadeurs. Na de overhandiging van de geloofsbrieven van de ambassadeurs van Tsjechie en de Dominicaanse Republiek, arriveerde Koning Willem-Alexander aan het eind van de middag in het Noord-Hollandse Breezand. Met de slogan '200 jaar Koninkrijk: de Lentetuin blikt terug!' wordt een aantal bijzondere gebeurtenissen in de afgelopen 200 jaar belicht. Om dit uit te beelden, verwerkte de arrangeur op een oppervlakte van 1.800 m2 duizenden bolbloemen en bloemstukken.

Door middel van het hijsen van de vlag van de Lentetuin opende de Koning de bolbloemenshow officieel. Daarna maakte hij een rondgang langs de bloemen en sprak hij met kwekers van de bloembollen. Speciale aandacht had hij voor de oranje 'Koninkrijk der Nederlanden-tulpen' die in volle glorie voor het kartonnen decor van het Koninklijk Paleis van Amsterdam staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten