Koningin Máxima maakt muziek met kinderen | De Oranjes

dinsdag 24 maart 2015

Koningin Máxima maakt muziek met kinderen

Stichting Kristal Samen Leven gaf vanochtend een optreden in multifunctioneel Centrum Het Kristal in Apeldoorn. Koningin Máxima kwam luisteren én meespelen..

Met het initiatief ‘Samen muziek maken in het Kristal’ neemt de stichting deel aan het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie. Het muziekproject maakt verbinding tussen kinderen met en zonder beperking. Leerlingen van twee reguliere basisscholen en twee scholen voor speciaal onderwijs, volgen samen muzieklessen in Het Kristal, waarin ook hun scholen zijn gevestigd. Koningin Máxima vond het een goed initiatief dat zoveel verschillende soorten kinderen samen muziek maakten, en luisterde aandachtig naar het concert wat met behulp van gitaren, violen en trommels geproduceerd werd. De Koningin trommelde op een gegeven moment zelfs ook mee. Nadat ze alle kinderen een high five gaf voor hun goede optreden sprak ze tot slot met alle betrokken partijen over het samenwerkingsverband.

1 opmerking:

  1. Prachtige blauwe jurk had ze aan en ook die ketting, ja of het echt een ketting is, weet ik niet, maar ik vond deze haar goed staan. Ook kan ze goed met kinderen omgaan.

    BeantwoordenVerwijderen