Prinses van Oranje bezoekt het Binnenhof | De Oranjes

vrijdag 20 maart 2015

Prinses van Oranje bezoekt het Binnenhof

Het was voor Amalia niet alleen de dag dat bekend werd dat ze naar het Gymnasium Sorghvliet gaat, ze had ook een bijzonder uitje in Den Haag. 

Samen met haar klasgenootjes van de Bloemcampschool werd de prinses rondgeleid door de Eerste en Tweede Kamer en de Ridderzaal. De Haagse organisatie ProDemos leidt jaarlijks tienduizenden kinderen rond op het Binnenhof. Het bestuur van de Bloemcampschool vond het blijkbaar ook interessant om zo'n excursie te ondernemen met hun leerlingen. Voor de toekomstige Koningin was het natuurlijk extra leuk om op het Binnenhof rond te lopen en de troon (die ze ongetwijfeld al eerder gezien heeft) weer eens van dichtbij te bekijken. Misschien heeft Amalia wel tegen haar klasgenoten verteld dat ze over zo'n twintig jaar zélf op die troon zit, al weten die natuurlijk ook al lang hoe de vork in de steel zit.

7 opmerkingen:

 1. Het is mooie informatie, maar waar heb je die vandaan oftewel hoe kom jij aan deze informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke, dank je en het zal zeker dan een bijzonder uitje zijn geweest voor de prinses. Ik hoop dat ze ondanks dat het ene beetje bekend terrein voor haar is, toch van heeft genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht, maar je had ons destijds wel mooi tuk met dat prinses Mabel opnieuw in verwachting zou zijn, maar hier had ik nog niet bij nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is lang geleden en een mooi geslaagde grap ja. Maar je kunt er vanop aan dat het nu een serieuze website is geworden :)

   Verwijderen
 4. En daar ben ik van overtuigd; maar ik moeste r wel weer even aan denken, want ook mij had je goed tuk en dat het een serieuze website is en geworden, dat weet ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen