Koninklijke familie neemt deel aan NL Doet 2015 | De Oranjes

zaterdag 21 maart 2015

Koninklijke familie neemt deel aan NL Doet 2015

Ook aan de 11e editie van NL Doet hebben weer diverse Oranjes deelgenomen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hadden het gisteren te druk om in actie te komen, maar gelukkig duurt de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds twee dagen..

Met meer dan 7600 klussen was er genoeg keus voor het clubje Koninklijke vrijwilligers. Traditiegetrouw verschijnt Prinses Beatrix op vrijdag met een groepje familieleden ergens in het land. Dit keer gingen Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris, Prinses Aimée en Tjalling ten Cate mee. De medewerkers, bewoners en vrijwilligers van verzorgingshuis Norschoten in Barneveld werden verrast met het Koninklijke bezoek. Terwijl Prinses Beatrix de ramen schoonmaakte van de kas in de tuin, speelden de prinsen koersbal met de bewoners, plantte Aimée bloemetjes en verzorgde Prinses Annette de nagels van bewoonsters.

Foto's : © Jeannette Schols/Oranje FondsIn het Amsterdamse Vondelpark waren ondertussen Prins Maurits en Prinses Marilène aan het werk. Ze hielpen met werkzaamheden in het Rosarium.


En vandaag kwam het Koninklijk paar tot slot in actie. Zoals meestal het geval is kozen ze weer een verfklus uit. Dat deden ze dit keer in het dorpshuis in Tricht. Samen met andere vrijwilligers hielpen ze met het herinrichten en opknappen van de sportzaal en het schoonmaken van de buitenruimte. Koningin Máxima had het meeste werk aan de muur van de gymzaal die volledig wit geschilderd moest worden. Met een verfroller ging ze in de weer, al vond ze de kleur, naar eigen zeggen, roze. De andere vrijwilligers verzekerden de Koningin dat het verfmengsel wit genoeg was en ze de goede kleur op de muur smeerde. Soms vlogen de verfspetters zelfs in haar gezicht.  De Koning was vooral in het materiaalhok te vinden. De met tape gemarkeerde stukken op de vloer moesten geverfd worden zodat de gymtoestellen voortaan een vaste plek krijgen.
Foto's : © Bart Homburg/Oranje Fonds


1 opmerking:

  1. Leuk dat ze zich meer in hebben gezet. Vooral het koningspaar die toch al een drukke week achter de rug had.

    BeantwoordenVerwijderen