Koningin Máxima geeft startsein Week van het Geld 2015 | De Oranjes

maandag 9 maart 2015

Koningin Máxima geeft startsein Week van het Geld 2015

Koningin Máxima heeft vanochtend op basisschool OBS West in Capelle aan den IJssel het startsein gegeven voor de Week van het geld.
Zoals ieder jaar was Máxima -erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken- bereid om de opening te verrichten van de Week van het geld. Tijdens de Week van het geld besteden alle basisscholen in Nederland tot en met vrijdag aandacht aan financiële zelfstandigheid. Samen met staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, betrad de Koningin het schoolplein van basisschool OBS West in Capelle aan den IJssel. Een uitzinnige groep leerlingen stond de Koningin met vlaggetjes op te wachten. Op het schoolplein vond ook meteen de openingshandeling plaats. Nadat Koningin Máxima op een knop had gedrukt, ging er versiering de lucht in en klonk er getoeter van de geparkeerde geldwagens. Met het getoeter gaven de bestuurders van de geldwagens hun symbolische 'vertrek' aan. Op iedere basisschool in het land vind namelijk de 'Week van het Geld' plaats.

In de school woonde de Koningin gastlessen bij en sprak ze met leerlingen en leraren over het vroeg leren omgaan met geld. Traditiegetrouw werd ook het 'Fix je Risk' spel weer uit de kast gehaald. Koningin Máxima, die het geldspel inmiddels kan dromen, keek af en toe wat bedenkelijk maar hield toch maar haar mond. Kinderen moeten immers zelf 'wijzer in geldzaken' worden.

1 opmerking:

  1. Mooie foto's en mooi werk en goed werk dat onze Koningin doet en ze zag er keurig uit, ook dat opgestoken haar, keurig.

    BeantwoordenVerwijderen