Broers van Vollenhoven doen mee aan 'de Hollandse 100' | De Oranjes

zondag 8 maart 2015

Broers van Vollenhoven doen mee aan 'de Hollandse 100'

Opbrengsten voor Lymph&Co - het initiatief van Prins Bernhard 

Vandaag werd voor het eerst het evenement 'de Hollandse 100' georganiseerd. Initiatiefnemer en tevens overlever van lymfeklierkanker, Prins Bernhard, stapte samen met twee van zijn broers op de schaats én de fiets.

De prinsen Bernhard, Maurits, Pieter-Christiaan en diverse bekende Nederlanders schaatsten vandaag 10 kilometer en fietsten daarna ook nog eens 90 kilometer. De duatlon begon vanochtend op de ijsbaan in Biddinghuizen. De fietsroute werd in Gelderland gereden. De meer dan driehonderd gesponsorde deelnemers zorgden voor een bedrag van ruim 200.000 euro. Het geld gaat naar Lymph&Co, een fonds dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Het fonds is een initiatief van Prins Bernhard die in augustus 2013 lymfeklierkanker kreeg en daar inmiddels van genezen is. Langs de schaatsbaan stond het trotse gezin van Prins Bernhard. Ook Prof.mr. Pieter van Vollenhoven was aanwezig met zijn fotocamera.

"Sporten hielp mij tijdens de chemo, en zeker ook daarna, sneller te kunnen herstellen. Wat is er mooier dan om op deze manier met een hechte groep mensen wat terug te kunnen doen?'' aldus Prins Bernhard voorafgaand aan het sportevenement.

3 opmerkingen:

  1. Heel mooi dit initiatief en mooi dat de van Vollenhovens er aan mee deden.Ik miste alleen broer Floris, die had wat mij betreft ook gerust op de schaatsen kunnen staan. Erg mooi dat het voltallige gezin van prins Bernhard erbij was om hem te steunen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk dat de broers mee deden. Het heeft leuke foto's opgeleverd

    BeantwoordenVerwijderen