Koning Willem-Alexander bezoekt Nationaal Cyber Security Centrum | De Oranjes

donderdag 5 maart 2015

Koning Willem-Alexander bezoekt Nationaal Cyber Security Centrum

De reeks 'ministerreisjes' werd vandaag voortgezet met minister van Opstelten van Veiligheid en Justitie. De Koning bracht met hem een bezoek aan het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag.

Foto : ©  Rijksoverheid
Het NCSC is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van digitale veiligheid en crisis coördinatie in het geval van een cyberincident. Samen met publieke en private partners zet het centrum zich in om schade door verstoring, uitval of misbruik van ICT te voorkomen en zo nodig te herstellen. Tijdens het bezoek van de Koning en minister Opstelten toonden medewerkers van het NCSC en samenwerkingspartners een praktijkvoorbeeld van de aanhoudende DDOS aanvallen op de bancaire sector in 2013, waardoor de dienstverlening ernstig werd verstoord. Betrokkenen gaven inzicht in de gekozen aanpak en de samenwerking tussen de overheid, banken en internet service providers om negatieve gevolgen in de toekomst te beperken en te voorkomen.


Aansluitend werd de zogeheten 'waakdienst' bezocht. Dit is een meldpunt waar nieuwe dreigingen en kwetsbaarheden worden gesignaleerd. Daarna volgde een gesprek met betrokkenen uit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap over de strategische uitdagingen en ambities van Nederland op het gebied van cyber security.
Foto : © Roel Rozenburg/Ministerie van Veiligheid en Justitie

1 opmerking:

  1. Een leuke drukke week voor de koning, maar ook Maxima was geweldig vanmorgen in Den Bosch

    BeantwoordenVerwijderen