Koningin Máxima spreekt op Mobile World Congress 2015 | De Oranjes

maandag 2 maart 2015

Koningin Máxima spreekt op Mobile World Congress 2015

Na de vakantie in Lech moet Koningin Máxima deze week weer druk aan de slag. Haar werkweek begon vandaag in Spanje op het ‘GSMA Mobile World Congress 2015’ in conferentiecentrum Fira de Barcelona Gran Via in Barcelona.

Als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling was de Koningin uitgenodigd een toespraak te houden op de jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op de ontwikkelingen in de telecommunicatiesector. Koning Felipe van Spanje had 's ochtends de conferentie geopend, en kwam Koningin Máxima dus tegen toen zij net arriveerde op het Mobile World Congres. Na een (Spaans) gesprekje poseerden ze voor de pers.
Foto : © Casa de S.M. el Rey


In haar toespraak ging Máxima in op de rol van mobiel bankieren voor betere toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten. Toehoorders bij de besloten sessie waren onder anderen ministers voor telecommunicatie, CEO's van telecombedrijven en toezichthouders. De Koningin benoemde, kort samengevat, drie belangrijke elementen waar nog werk aan de winkel is: 'vrouwen', 'smartphones' en 'klein bedrijf'.

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig mooi jurk had onze Koningin aan, maakte haar ook heel mooi slank en ja, dat zal altijd wel een discussie blijven, jammer van dat "wilde" haar. koning Felipe zag er niet zo ontspannen uit.

    BeantwoordenVerwijderen