Koninklijk paar bezoekt Sleeswijk-Holstein en Hamburg - II | De Oranjes

vrijdag 20 maart 2015

Koninklijk paar bezoekt Sleeswijk-Holstein en Hamburg - II

Op de tweede en laatste dag van het bezoek aan de Duitse deelstaten waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Hamburg. Tussen de programmaonderdelen door werd er ook nog even tijd gemaakt om naar de zonsverduistering te kijken..

Bij de pier langs de rivier de Elbe kregen de Koning en Koningin vanochtend een eclips-zonnebril om het begin van de zonsverduistering te zien. Helaas was er door mist/bewolking, net als in Nederland niet veel van te zien.

In de Fischauktionshalle woonden de Koning en Koningin vervolgens een bijeenkomst bij van Duitse en Nederlandse ondernemers over de mogelijkheden van Liquefied Natural Gas (LNG) voor de maritieme industrie. De inzet van LNG als milieuvriendelijke brandstof kan bijdragen aan de vermindering van emissies in de scheepvaart en de verbetering van de luchtkwaliteit van havensteden.

Later in de ochtend bezocht het Koninklijk paar de Joop van den Ende Academy, waar innovatie en internationalisering in de podiumtechniek centraal stond. Na een ontvangst door de eigenaar van Stage Entertainment Joop van den Ende kregen de Koning en Koningin onder andere presentaties te zien over de nieuwste ontwikkelingen achter de schermen, zoals decorbouw en licht- en geluidontwerp. Ook bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een zangles van studenten van de Academy. Verder woonde het Koninklijk paar een interactieve workshop bij met als thema intelligente mobiliteit in de stad.

Het bezoek aan de deelstaten werd afgesloten met een lunch in het Rathaus. De Koning hield er een toespraak en zei dat de komende jaren bezoeken aan Duitse deelstaten wordt voortgezet. "We proberen als goede buurman alle deelstaten te bezoeken, van noord tot zuid en van oost tot west. Duitsland is tenslotte ons belangrijkste buurland", aldus Willem-Alexander. Natuurlijk tekenden de Koning en Koningin ook het gastenboek. In hetzelfde gastenboek zijn ook de handtekeningen van Beatrix, Claus, Juliana en Bernhard te vinden; die wilden de Koning en Koningin van nú wel even bekijken:

1 opmerking:

  1. Een heel mooi verslagje van een een mooi werkbezoek aan de Duitse deelstaten

    BeantwoordenVerwijderen