Koningin Máxima opent Máximakanaal | De Oranjes

donderdag 5 maart 2015

Koningin Máxima opent Máximakanaal

Het naar haar vernoemde Máximakanaal werd vanochtend officieel door Koningin Máxima geopend. Het kanaal is een nieuwe vaarweg van negen kilometer ten oosten van Den Bosch en loopt van de Maas naar de Zuid-Willemsvaart bij Den Dungen. 

De provincie Brabant had al een Wilhelminakanaal, een Julianakanaal en een Beatrixkanaal. Hoewel ze geen regerende Koningin is, kon een Máximakanaal natuurlijk niet ontbreken. Toevallig was er ook weer een nieuw groot kanaal nodig zodat de vrachtschepen niet meer door de binnenstad van Den Bosch hoeven te varen. Ze zijn nu een half uur minder lang onderweg. Bovendien is het kanaal zo breed dat grotere containerschepen er gebruik van kunnen maken. Samen met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur stapte Koningin Máxima aan boord van een boot. De vaartocht was symbolisch de opening van het Máximakanaal.
Foto : © RijkswaterstaatNa kanonschoten ging sluis Empel open, waarna de boot zijn tocht over het nieuwe kanaal begon en de opening een feit was. Honderden schoolkinderen lieten op dat moment ballonnen de lucht ingaan, en een fanfare zorgde voor een muzikale omlijsting. Eerder die ochtend hadden de kinderen al zelfgemaakte bootjes te water gelaten die nu vrolijk om de boot waar Koningin Máxima op stond heen 'zwommen'. Het gaf nog een beetje een vrolijk tintje aan de feestelijke vaartocht. De grijs-zwarte boot had namelijk meer weg van een legervoertuig, maar kleurde weer wel bij Máxima's jurk. Daar is vast over nagedacht..
Foto : © Rijksoverheid

1 opmerking:

  1. Ik vind dat Maxima er weer zeer verzorgd uit ziet. Mooie combinatie dat zwart/wit met de creme accecoires. Misschien dat de handschoenen iets te ruim zijn...

    BeantwoordenVerwijderen