Koningin Máxima bezoekt geldles en kunstbeurs TEFAF | De Oranjes

vrijdag 13 maart 2015

Koningin Máxima bezoekt geldles en kunstbeurs TEFAF


Koningin Máxima woonde vanochtend een geldles bij in het kader van de Week van het Geld 2015, waar ze maandag het startsein van gaf. 

De les werd gegeven door medewerkers van accountants- en adviesorganisatie Deloitte aan basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 uit Amsterdam en is bedoeld om kinderen goed te leren omgaan met geld. Aan de hand van een boekje kregen de kinderen allerlei geldkwesties voorgeschoteld. Gelukkig kwam erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, Koningin Máxima langs om hen een beetje op weg te helpen.


© screenshots  Wijzer in Geldzaken
Een terugkerende vraag van de Koningin aan kinderen is altijd of ze zakgeld ontvangen, dus dat vroeg ze ook vandaag weer. Veel kinderen beantwoorden dat met 'ja'. Koningin Máxima is daar erg tevreden over, want juist door dat kleine beetje zakgeld leren kinderen al jong met geld om te gaan. Eerder deze week verklaarde ze tegenover het jeugdjournaal dat haar dochters zelfs al een pinpas hebben.. Want ja.. een bekende term van het platform is nou eenmaal: Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. 'Jong geleerd is oud gedaan'.

Aan het einde van de middag werd Koningin Máxima ook nog gespot in Maastricht. Ze bracht er een privébezoek aan de TEFAF, de kunstbeurs waar ook Prinses Marilène trouwe bezoeker is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten