Koning Willem-Alexander bezoekt Matchwinners en locaties Rendiz | De Oranjes

donderdag 12 maart 2015

Koning Willem-Alexander bezoekt Matchwinners en locaties Rendiz

Koning Willem-Alexander was vandaag in Limburg. Na een bezoek aan werkgelegenheidsinitiatief Matchwinners, werden aansluitend twee locaties van Rendiz bezocht. 

Matchwinners
Met een stukje Limburgse vlaai liet de Koning zich vanochtend in de Pastorie in Roermond informeren over werkgelegenheidsinitiatief Matchwinners. MatchWinners verzorgt praktijkleerwerktrajecten in een beschermde omgeving, met als doel doorstroming naar een betaalde baan. Daarnaast verzorgt MatchWinners re-integratiebegeleiding en 'jobcoaching' voor opdrachtgevers zoals overheid, werkgevers, instellingen en particulieren. De Koning kreeg tijdens de Nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis voor het eerst van de initiatiefnemer te horen. Bij deze ontvangst waren dit jaar specifiek vertegenwoordigers van organisaties die anderen mensen aan het werk helpen uitgenodigd. Het ligt in de verwachting dat ook zij nog Koninklijk bezoek ontvangen.

Rondje dagbestedingen 
© screenshot L1
Vanmiddag bezocht de Koning maatschappelijk ondernemer Rendiz, die ook bij de Nieuwjaarsontvangst was. De maatschappelijke onderneming richt zich op dagbesteding en activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een beperking. Rendiz exploiteert op negen verschillende locaties in Noord-Limburg horecafaciliteiten, dagbestedingslocaties en speelruimtes voor kinderen. Koning Willem-Alexander bezocht twee locaties; 'De Fabriek' in Maasbree en 'De Bekkerie' in Boekend. De Fabriek is een oude machinefabriek die is omgebouwd tot horecagelegenheid, dagvoorziening voor ouderen, binnenspeeltuin voor kinderen, evenementenbureau Toffedag.nl en was- en strijkservice Lavendel. De Koning praatte er met werkgevers en werknemers en kreeg een vogelhuisje mee voor in de tuin van Villa Eikenhorst.

De Bekkerie was, zoals de naam al doet vermoeden, vroeger een bakker en is geheel verbouwd tot lunchroom, creatief atelier voor mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, copyshop, computer-reparatie-service, bibliotheek en bakkerij. Ook hier maakt de Koning uitgebreid de tijd om met cliënten te praten. Toen hij tot slot zijn handtekening in het gastenboek wilde zetten, bleek zijn pen het niet meer te doen. Normaal gesproken heb je dan pech, maar als Koning krijg je - zoals ook nu weer te zien was - binnen een seconde een nieuwe pen om mee te tekenen. En het resultaat mocht er zijn.

Foto's : © Rendiz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten