Prinses Beatrix opent ‘Guera na Kòrsou?!’ op Curaçao | De Oranjes

zaterdag 2 mei 2015

Prinses Beatrix opent ‘Guera na Kòrsou?!’ op Curaçao

Prinses Beatrix is vandaag met enthousiasme ontvangen op Curaçao waar ze een tentoonstelling over de oorlogsjaren opende. 

In Willemstad werd de prinses warm welkom geheten; een erewacht, volksliederen en een welkomstlied van een kinderkoor kwam eraan te pas. Na door een erehaag te hebben gelopen knipte Prinses Beatrix bij het Curaçaose museum een lint door waarmee ‘Guera na Kòrsou?!; War in Curaçao 1940-1945’ geopend was.

De tentoonstelling gaat over de rol die het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde. Tijdens de verdediging van Curaçao in de Tweede Wereldoorlog zijn ongeveer honderdvijftig Antillianen omgekomen. Het eiland werd met name verdedigd vanwege de olie, die de Curaçaose raffinaderij produceerde. De rondleiding was voor Prinses Beatrix soms ook erg persoonlijk omdat de stem van Koningin Wilhelmina te horen is en er veel foto's van Juliana en Bernhard zijn tijdens hun bezoeken aan Curaçao in 1942 en 1944.

1 opmerking:

  1. Hoe voelt dat aan, als je de stem van een al lang overleden oma na all die tijd hoord? Of de hele familie daar op vakantie was de afgelopen week? Lekker weer - dat wel!

    BeantwoordenVerwijderen