Prinses Mabel houdt emotionele toespraak op AmsterdamDiner 2015 | De Oranjes

zaterdag 30 mei 2015

Prinses Mabel houdt emotionele toespraak op AmsterdamDiner 2015

Prinses Mabel was vanavond aanwezig bij het jaarlijkse AmsterdamDiner in de Heineken Music Hall. Ze hield er een emotionele toespraak.
De prinses arriveerde samen met haar favoriete couturiers Viktor & Rolf die ook de jurk die Mabel vanavond droeg weer hadden ontworpen. Tijdens het jaarlijkse AmsterdamDiner wordt geld ingezameld voor de bestrijding van hiv en aids. Dit jaar ging de opbrengst naar onderzoek van de aidsactivisten die vorig jaar omkwamen bij de vliegramp met de MH17. “In Nederland worden jaarlijks 1000 mensen geïnfecteerd met hiv. Zo’n 6000 Nederlanders weten niet dat ze hiv hebben”, twitterde Mabel eerder vandaag.

Emotionele toespraak
Prinses Mabel, die zich al jaren actief inzet voor de strijd tegen HIV/AIDS, was dit jaar ook één van de sprekers op het evenement. "Leve het leven!" riep de prinses nadat ze in haar toespraak had verteld over de overleden aids-activisten Joep Lange en Jacqueline van Tongeren en haar eigen overleden man, Prins Friso.

Bekijk hier de volledige toespraak. 

1 opmerking:

  1. Mooi dat ze er weer bij is en zeer zeker dat ze haar werkzaamheden weer heeft opgepakt na de dood van prins Friso. ik wens haar veel succes bij haar werkzaamheden, maar ook veel sterkte, want het verdriet wordt wel wat minder, de sterke randjes gaan er vanaf, maar het gemis blijft. Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen