Koningin Máxima bij oratie hoogleraar Prins Claus Leerstoel | De Oranjes

maandag 18 mei 2015

Koningin Máxima bij oratie hoogleraar Prins Claus Leerstoel

Koningin Máxima heeft, als beschermvrouw van de Prins Claus Leerstoel, vandaag de oratie bijgewoond van professor Javier A. Couso. De hoogleraar is verbonden aan de Prince Claus Chair for Development and Equity en is specialist op het gebied van rechtssociologie. 

De bijeenkomst vond plaats in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, waar de Koningin vanmiddag in de regen arriveerde. Behalve de armband die ze voor haar 40e verjaardag van haar man kreeg, hingen er aan haar pols ook twee loombandjes. Waarschijnlijk verjaardagscadeautjes van haar dochters. Toen ook Koningin Máxima in de volle zaal gearriveerd was, begon de professor aan zijn toespraak over zijn onderzoek naar rechtelijke onafhankelijkheid en mensenrechten.

De Prince Claus Chair for Development and Equity is ingesteld door de Universiteit Utrecht, het Internationale Institute of Social Studies (ISS) en de Erasmus Universiteit Rottterdam. Het is bedoeld voor uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Cariben of de Stille Ocean. De Universiteiten en het ISS willen hiermee onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

Eenmaal weer buiten ontving de Koningin bossen bloemen. Eén van de gevers wilde de 'grap' van AH bloemen met 35% korting weer eens herhalen. Het is te hopen dat de media er weer niet zo over doordraait als een paar maanden geleden.


Kleding
Koningin Máxima droeg weer de NATAN jurk uit de najaar/winter collectie van 2013. Ze droeg hem eerder al eens op 24 september 2013 tijdens haar bezoek aan New York. Vandaag had ze de jurk gecombineerd met een zwart vestje en een sjaaltje, aangezien het niet bepaald een zomerse temperatuur is. Qua sieraden koos de Koningin voor een parelketting, pareloorbellen, de armband die ze in 2011 van de Koning kreeg en loombandjes van haar dochters. Natuurlijk wandelde Koningin Máxima weer op hoge hakken, haar favoriete louboutins van 575 euro.. (ze zijn nog in diverse maten verkrijgbaar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten