Koning Willem-Alexander: "Dan was ik neergestort" | De Oranjes

vrijdag 8 mei 2015

Koning Willem-Alexander: "Dan was ik neergestort"


Eén van de artikel-ideeën was een log met slechte uitspraken van de Koninklijke familie. Dit idee wordt overigens ook een terugkerende categorie met de naam 'een beetje dom'. Vandaag een uitspraak van de Koning tijdens het staatsbezoek aan Denemarken. 

Tijdens het Staatsbezoek aan Denemarken (17 t/m 19 maart 2015) werd op de tweede dag het eiland Samsø bezocht. Eén van de onderdelen was een bezoek aan kostschool 'Efterskole' in Besser. De kostschool die het Koninklijk gezelschap bezocht richt zich vooral op watersport, duiken, vliegen en  golfen. De leerlingen gaven het Koninklijk gezelschap een rondleiding door de school en over het schoolterrein. Koning Willem-Alexander mocht de vliegsimulator in de school uitproberen. Als piloot genoot hij daar natuurlijk van. De game was realistisch nagebouwd en de Koning herkende de baan waar hij die dag daarvoor geland was.
De leerlingen wilden nog wat andere dingen aan de Koning laten zien, dus vroeg een leerling ''Majesteit, wilt u mij volgen? We willen u nog iets laten zien". Koning Willem-Alexander, die nog steeds met de simulator vloog, zei lachend: "En dan neerstorten?" Hij stond op, waarna Prins Frederik zei: "Ik had je daar kunnen laten zitten". De Koning, die in het spel dus het vliegtuig niet meer had kunnen laten landen, keek nog een keer achterom naar het beeld en concludeerde lachend: "Dan was ik neergestort!" 

Als Koning van een land waarvan 196 inwoners afgelopen zomer omkwamen bij de ramp met vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne, had hij deze grap beter niet kunnen maken. Bovendien was een week voor het staatsbezoek net een Apache helikopter met twee Nederlandse militairen neergestort in het noorden van Mali.

Dit was een artikel naar aanleiding van een ingezonden idee voor het 10-jarig jubileum van deze website. Heb je ook een idee? Het mag van alles zijn. (Klik hier)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten