Koninklijk paar bezoekt SAIL Aruba 2015 | De Oranjes

vrijdag 1 mei 2015

Koninklijk paar bezoekt SAIL Aruba 2015


Vandaag waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op Aruba. Vanochtend opende de Koning het maritieme evenement SAIL Aruba dat ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk en 350 jaar Korps Mariniers georganiseerd is. Vanavond bezocht het paar de theateruitvoering 'Als wij niets doen' dat is afgeleid van de musical Soldaat van Oranje.

SAIL Aruba
Na een ontvangst bij Gouverneur Refunjol van Aruba, arriveerden de Koning en Koningin om 11.00 uur per boot bij het Sail-terrein in Oranjestad. Daar opende SAIL Aruba met een ceremonieel saluut aan de Koning. Koningin Máxima gaf daarna het startschot voor een jeugdzeilwedstrijd. Aansluitend bezocht het Koninklijk paar ook een expositie van de Arubaanse Port Authority (APA) en het Seafood Festival. Als 'op een onbewoond eiland' dronken de Koning en Koningin melk uit een kokosnoot. "Je wordt vanzelf groot' is voor hen niet meer van toepassing. Ook in figuurlijke zin. Op Aruba was het, net als op Bonaire, een drukte van belang. Mensen waren massaal de straat opgegaan om Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima te zien. Zelfs een reptiel kwam wel heel dichtbij.

© screenshots Blauw Bloed"We hopen nog met Ariane naar 'Soldaat van Oranje te gaan"
Vanavond woonden de Koning en Koningin in de haven van Oranjestad een speciale voorstelling bij van Soldaat van Oranje. Onder de noemer 'Als wij niets doen' werd door medewerkers van de bekende musical samen met het Zeemanskoor Aruba een collage gebracht van gedichten en tekstfragmenten uit de literatuur over de Tweede Wereldoorlog in combinatie met scènes en nummers uit de musical zelf. Koningin Máxima was voor deze gelegenheid gekleed in een bekend roze broekpak die ze voor het eerst al in 2003 droeg tijdens het staatsbezoek aan Brazilië. Na afloop sprak het Koninklijk paar met de cast. Ze vertelden hen dat ze hopen dat Soldaat van Oranje nog minstens twee jaar doorgaat. Vanwege de leeftijdsgrens. Ze hopen dan Prinses Ariane voor haar tiende verjaardag te trakteren op een musical-avond. Binnenkort is dus Prinses Alexia aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten