Prinses Beatrix bezoekt Jantje Beton Speelbuurt Tilburg | De Oranjes

woensdag 13 mei 2015

Prinses Beatrix bezoekt Jantje Beton Speelbuurt Tilburg

Prinses Beatrix heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de Jantje Beton Speelbuurt in Tilburg.

De wijk Stokhasselt in Tilburg was van oorsprong een woonwijk met weinig speelplaatsen. Jantje Beton heeft daar samen met de gemeente en vrijwilligers verandering in gebracht en diverse nieuwe buitenspeelplekken gerealiseerd. Prinses Beatrix bezocht onder meer het openbare speelparcours bij Basisschool de Lochtenbergh, het Midden Brabant Park met avontuurlijke speelmogelijkheden en de nieuwe Kinderboerderij Stokhasselt. Daarnaast sprak ze met enkele vrijwilligers, wijkmanagers, opbouwmedewerkers en buurtkinderen over hun ervaringen met de speelplaatsen.


Als beschermvrouwe van Jantje Beton is Beatrix al sinds 1971 actief. Tot de inhuldiging in 1980 was ze bestuurslid. In die tijd heeft ze ook het bekende Jantje Beton beeldje gemaakt. Het mannetje dat demonstratief met zijn vuistje in de lucht staat, staat tot de dag van vandaag symbool voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen. 1979 was het ‘ Internationaal jaar van het kind’. Ter ere daarvan maakte Prinses Beatrix een unieke reportage over kinderen en jeugdwelzijn problematieken: 'Kinderen in het jaar van het kind'. Na 1980 is Beatrix beschermvrouwe van de organisatie geworden. Regelmatig legt ze in dat kader een werkbezoek af en is ze bijvoorbeeld aanwezig bij een jubilea.
Foto's: © Gerard Til/Jantje Beton

Kleding: (Voortaan wordt er onder ieder nieuwsartikel beschreven wat de Oranjes droegen. Ook al is dat gewoon te zien.. Mensen schijnen daar toch behoefte aan te hebben)
Prinses Beatrix droeg een bruine overslagjurk met een bekende blouse (die ze in 2014 al eens droeg) en één van haar lievelingskettingen.

3 opmerkingen:

 1. Zo te zien geniet ze ervan en dat gun ik haar van harte. Ze is en blijft een goede koningin en dat ze het heeft overgedragen aan de jongere generatie, pleit voor haar. ze ziet er stralend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anja - helemaal waar - en aan @royalfanvivian... kun je niet een "like" icon hier invoeren???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is wel een +1 knop (van google) maar liever zie ik gewoon een reactie :)

   Verwijderen