Koningin Máxima en Koningin Mathilde openen beeldententoonstelling 'Vormidable' | De Oranjes

woensdag 20 mei 2015

Koningin Máxima en Koningin Mathilde openen beeldententoonstelling 'Vormidable'

Op het Lange Voorhout heeft Koningin Máxima vandaag de tentoonstelling 'Vormidable', met kunstwerken van gevestigde en opkomende Vlaamse kunstenaars geopend. De tentoonstelling werd gerealiseerd vanwege twintig jaar culturele samenwerking tussen Nederland en België. Om die reden was ook de Belgische Koningin Mathilde aanwezig.De twee Koninginnen, die in het verleden wel eens in bijna identieke kleding samen verschenen, hadden nu duidelijk afgesproken wat ze gingen dragen. In, toepasselijk, allebei een creatie van modehuis NATAN zagen ze er - zeer op elkaar afgestemd - uit. Het blauw uit Mathilde's jurk was verwerkt in Máxima's hoed, en het oranje/rood van Máxima's mantel was terug te zien in Mathilde's jurk.
Na het doorknippen van een lint voor een grote koperen uil, kregen de Koninginnen een rondleiding langs de beeldententoonstelling die nog tot 30 augustus te bewonderen is. De naam van de expositie, 'Vormidable', komt van de het liedje 'Formidable' van de Belgische zanger Stromae.

Kleding:
Zoals gezegd droeg Koningin Máxima een rood/oranje mantel uit de nieuwe NATAN collectie. Verder droeg ze een opvallende 'schotelhoed' met veren; waarschijnlijk een ontwerp van de Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Natuurlijk ontbraken ook de bekende oranje oorbellen (die ze vrijwel altijd draagt bij oranje kleding) niet.

3 opmerkingen:

  1. De beide koninginnen stonden er gekleurd op, mooie foto's en een een mooie reporrtage.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beide op hun eigen manier (en smaak) prachtig gekleed. De schoenen van Mathilde vind ik super mooi. De nude schoenen van Maxima vielen een beetje weg nu. Jammer dat Mathilde zo weinig juwelen/sieraden ter beschikking heeft tov Maxima.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat super mooi! En het staat zo mooi samen met elkaar :) mooie kleuren combi van de koninginnen

    BeantwoordenVerwijderen